top of page
IMGP1740.JPG

FINCA MARESIA

Bahia Drake (Drake's Bay)

Finca Maresia is één van de meest bijzondere plekken waar ik ooit ben geweest. Het avontuur begint al op de manier hoe je bij Drake Bay moet komen; met een boot vaar je over een prachtige rivier en vervolgens over de zee richting dit afgelegen en rustige paradijsje. 

Na de wereld te zijn over gereisd besloot architect Almudena Bustos zijn eigen reis paradijs te bouwen.

Hiervoor heeft hij de perfecte balans gezocht tussen rust, natuur en design.

Het gemeenschappelijke gebouw ligt bovenop de top van een heuvel met uitzicht over een vallei vol dieren. 

Deze bestemming heeft een bijzondere plek gekregen in mijn reis hart.

 

IMG_3133.JPG

 

Meer over Finca Maresia:

Finca Maresia is gebouwd op 30.000 m2 grond midden in de natuur. De eigenaren hebben na jarenlange reiservaring geprobeerd om zoveel mogelijk luxe en comfort te bieden voor een redelijke prijs. 

Je kan echt merken dat er rekening is gehouden met alle aspecten die een plek fijn maken voor reizigers; Er is volop informatie over de omgeving, er wordt veel aandacht besteed aan het eten de kamers. Strijk neer in een hangmat op het open plateau en laat je verassen door alle wildlife die aan je voorbij komt zoals papegaaien, toukans en verschillende soorten vogels.

S'avonds leer je andere reizigers kennen tijdens het gezamenlijke 3 gangen diner aan de lange eettafel in de open lucht.  S'ochtends wacht er een heerlijk ontbijtje op je en kan je daarna op avontuur in de mooie omgeving van het paradijselijke Drake Bay. 
Tijdens mijn verblijf heb ik de beroemde en beruchte night tour gedaan met Tracy, The Bug Lady. Dit is echt een must do! 

Hieronder een klein stukje uit mijn blog over deze ervaring:

Om over onze angst voor insecten en andere onbekende nachtdieren te komen hebben we ons opgegeven voor 'The Night Tour'. S'avonds laat worden we opgehaald door JuanFranco, een coole nerd en naturalist met grijze sik die alle boeken over dieren en planten uit zijn hoofd lijkt te weten. Hij draagt stoer een grote telescoop met standaard over zijn schouder zoals je dat ook verwacht bij zo'n type. Ook heeft hij een lange stok mee waarmee hij denk ik alle slangen gaat controleren...

Met een dikke hoofdlamp strak op mijn voorhoofd gebonden en m'n lange broek en grote schoenen begin in lichtelijk nerveus aan deze tour. We hebben al heel wat verhalen gehoord over DE Night Tour; over grote spinnen en andere creatures die op je arm worden gezet enzo...

Lees hier verder: https://www.placesbetweenus.nl/post/the-bug-lady

Praktische info Finca Maresia: 

Boek deze plek vroeg van te voren als dat kan, het is erg populair. 

Je kan verblijven in een budget, standaard of superior kamer. Alle verblijven zijn fijn, maar als je hier dan toch bent zou ik jezelf verwennen met een superior room. Je hebt een regen douche en een eigen balkon met hangmat en uitzicht op de jungle. 

Omgeving & activiteiten: 

Naast de bovengenoemde Night Tour met The Bug Lady zijn er nog zoveel andere activiteiten:

Bezoek Corcovado National Park: Een van de mooiste nationale parken van Costa Rica. 

Paardrijden door oeroude bossen

Snorkelen en duiken bij Caño Island

Ga zelf op ontdekking en verken de afgelegen baaien en stranden van Drake Bay.

Tussen juli en november en in januari en februari zijn er dolfijnen en walvissen in Drake Bay

bottom of page