top of page
IMG_3194.JPG

SÁMARA

PALM LODGE

Sámara

Sámara Palm Lodge is een plek waar je zomaar eens langer kan gaan blijven dan je van plan was.

Door de huiselijke warme sfeer, de vriendelijke eigenaren en de lekkere ontbijtjes is dit één van mijn favoriete slaaplekken in Costa Rica. Maar ook omdat deze plek een hele fijne thuisbasis is om het plaatsje Sámara aan de Pacifische kust van de Nicoya Peninsula en omgeving te gaan verkennen.

P1305735_edited.jpg

 

Meer over Sámara Palm Lodge & praktische info:

Sámara Palm Lodge wordt gerund door de Duitse Luthar en Brigitte uit Zwitserland. Bij binnenkomst voelde ik mij hier meteen thuis. Luthar en Brigitte helpen je met alle liefde aan uitgebreide tips over de omgeving. 

Dit is een plek waar je zeker een aantal nachtjes zou moeten blijven om je over te geven aan het relaxte 'Sámara gevoel'.

Vanuit de Lodge kan je te voet naar het strand Playa Sámara en het dorp in wandelen. Er zijn verschillende leuke eetplekken dichtbij. Zoals El Lagarto voor vis en BBQ gerechten of het Italiaanse Ma Ma Gui. Verder zat ik op het strand graag bij Lo Que Hay, vooral omdat je hier erg gezellig kan zitten met een biertje, cocktail of snack en uitzicht op de zee.

Vergeet niet om elke dag even de zonsondergang te spotten op het strand. Soms word je getrakteerd op de mooiste kleuren en er heerst een gezellig sfeertje op het strand met iedereen die mee doet aan dit ritueel. 

Sámara is één van mijn lievelingsplekken in Costa Rica. Ik ben verliefd geworden op de laid back sfeer en het prachtige strand met gezellige eettentjes, paarden en honden. Waar iedereen samen komt om kijken naar de paars- rood- rose zonsondergangen.  

Het leven voelt simpel in Sámara, er is niet veel nodig om je hier te vermaken, Pura Vida! Genieten maar. 

Er zijn verschillende kamers beschikbaar op de begaande grond of tweede verdieping.

Gratis parkeren en Wifi beschikbaar 

bottom of page