top of page12 avontuurlijke boeken over innerlijke reizen.

Ben je op zoek naar ontroerende en motiverende verhalen die raken of je kunnen helpen aan nieuwe ideeën en inzichten?
Op deze pagina vind je 12 tips voor avontuurlijke boeken over innerlijke reizen. De auteurs schrijven over (spirituele) reizen en het leven met soms een vleugje magie. 

Bekijk hieronder alle tips en laat je mee nemen in de avonturen van deze bijzondere boeken vol inspiratie!
 


 

Op zoek naar antwoorden bol.com.jpg

Op zoek naar antwoorden

Wiggert Meerman

Dit is één van mijn lievelingsboeken van het afgelopen jaar. In 'Op zoek naar Antwoorden' beschrijft de Nederlandse Wiggert Meerman zijn lessen en inzichten die hij op deed tijdens een bijzondere reis met zichzelf in de Amazone. Waar hij veertig dagen bij een inheemse stam verbleef om een eeuwenoud reinigingsritueel te volgen. 

In dit boek met prachtige afbeeldingen gemaakt door een kunstenaar beschrijft hij onder andere de thema's die hij onderweg tegen is gekomen. Zoals liefde, angst, controle, eenzaamheid en nog veel meer.  

Voor de liefhebbers van spirituele groei, sjamanisme, persoonlijke ontwikkeling en plant medicijnen (Ayahuaska) 

550x734.jpg

Alice in wonderland 

 

Lewis Carroll

Wie kent dit bijzondere verhaal van Alice in Wonderland niet? 

Het is een klassieker voor jong en oud vol mysterieuze figuren en verwarrende situaties.

Een fantasierijk verhaal vol woordspelingen, raadsels en zelfverzonnen woorden van de schrijver Lewis Carroll. Alice in Wonderland (en Alice in Spiegelland) leest als een chaotische droom en is een ontdekkingsreis waarbij je telkens terecht komt in een nieuwe avontuurlijke en bizarre situatie.

Een mooi boek om toe te voegen aan je verzameling van klassiekers. 

849x1200.jpg

Time Bender

Tijn Touber

Deze roman is een galactisch avontuur met een alternatieve kijk op het ontstaan en de toekomst van de mensen en de aarde. 

Op een dag ontmoet een Amsterdamse popmuzikant een mysterieuze man die Time Bender heet. Deze man brengt hem een boodschap over zijn missie op aarde; het ombuigen van de tijdsgeest.  

Aan de hand van verschillende bijzondere (buitenaardse) ontmoetingen komt hij erachter dat de mensheid zich in een sleutelpositie bevind om kosmische conflicten op te lossen. 

Het verhaal is één groot avontuur en laat je echt even nadenken over het bestaan van buitenaardse interventies op onze planeet.

Wild bol.com.jpg

Wild 

Cheryl Strayed

Dit boek gaat over jezelf verliezen, terugvinden en 1700 km hiken. 

Na een persoonlijke crisis neemt Cheryl het impulsieve besluit om de Pacific Crest Trail in het Westen van Amerika te gaan bewandelen. 

Helemaal alleen, met een veel te zware backpack en zonder ervaring doorstaat ze drie maanden lang uitdagingen als wilde dieren, intense hitte en meters sneeuw. De schrijfster vertelt mooi over de schoonheid maar ook de dieptepunten en eenzaamheid van haar reis. 

Het verhaal geeft kracht en inspiratie en laat zien dat je meer aan kan dan je vaak denkt. 

 

De jongen de mol de vos en het paard bol

De jongen, de mol, de vos en het paard

Charlie Mackesy

Buiten het mooie verhaal over vriendschap, liefde en jezelf zijn is dit boek echt een kunstwerkje om naar te kijken. 

De teksten zijn met de hand geschreven (In het Nederlands vertaald door Arthur Japin) en op elke pagina vind je betoverende illustratie's. 

De illustraties en poëtische teksten vertellen het verhaal over een bijzondere vriendschap tussen een jongen en drie dieren. Ze vertellen je verschillende levenslessen en nemen je even mee in een andere wereld. 

Als je op zoek bent naar een speciaal cadeau is dit boek echt een aanrader.

Mijn leven in de wildernis bol.com.jpg

Mijn leven in de Wildernis

Miriam Lancewood

In 2010 veruilde de Nederlandse Miriam haar leven in de Achterhoek voor een avontuur ver van de bewoonde wereld in Nieuw Zeeland. 

Samen met haar man Peter overleefde zij jarenlang in de wildernis van het Zuider eiland.

In het programma Floortje naar het einde van de wereld zocht Floortje Dessing haar op. (Lees hier meer daarover

Miriam vertelt mooi over thema's als geluk en het maken van gedurfde keuzes in het leven. 

752x1200.jpg

Het Zoutpad

Raynor Winn

Het Zoutpad is een verhaal over het omgaan met verdriet, de helende kracht van de natuur en het herontdekken van de ware betekenis van het leven nadat je alles bent kwijtgeraakt. 

Raynor en haar man Moth raken binnen een paar dagen alles kwijt. Ze besluiten om samen het eeuwenoude South West Coastal Path in Engeland te gaan bewandelen. Hierna volgt een avontuur met mooie beschrijvingen van de wilde natuur en de ruige kust, oneindige sterrennachten en bijzondere ontmoetingen met dieren en mensen.

de alchemist.jpg

De Alchemist

Paulo Coelho

Dit mooie boek van Paulo Coelho mag niet ontbreken in dit overzicht.

Het boek is een spannend en betoverend sprookje over het najagen van je dromen. 

De herdersjongen Santiago droomt er al zijn hele leven van om te wereld te ontdekken. Hij vertrekt op een reis van Spanje via Marokko naar Egypte en gaat op zoek naar een mysterieuze schat waar hij over heeft gedroomd. Onderweg ontmoet hij verschillende mensen, waaronder de alchemist, die hem helpen bij zijn zoektocht naar de schat en naar zichzelf. Het boek laat je afvragen naar welke schat in je leven jij op zoek bent. 

 

768x1200.jpg

De acht bergen

Paolo Cognetti

In de deze roman word je mee genomen in het verhaal van een vader, zijn zoon en diens beste vriend in het mooie berglandschap van Noord Italië. 

Dit boek gaat over eenzaamheid, vriendschap, familie, het leven en het maken van keuzes. 

Over de relatie tussen de mens en natuur maar ook de relaties en grenzen tussen mensen.

De schrijver heeft een beeldende manier van schrijven waardoor je mee wordt genomen naar de indrukwekberglandschappen en in de levens van de hoofdpersonen.

536x840.jpg

De monnik die zijn Ferrari verkocht

R.S Sharma

Na een hartaanval wordt de advocaat Julian Mantle geconfronteerd met zijn fysieke kwetsbaarheid. Hij besluit zijn luxe maar oppervlakkige leven achter zich te laten. Hierna volgt een buitengewone reis naar een eeuwenoude cultuur in de Himalaya. Hier leert hij een krachtig systeem dat de mens in staat stelt om de potentie van geest, lichaam en ziel volledig te ontplooien voor een gelukkiger en vervuld leven. Een mooi boek over de spirituele wijsheid van het Oosten en de zakelijkheid van het Westen. 

524x840.jpg

Aleph 

Paulo Coelho

Ben je waar je wilt zijn? Doe je wat je wilt doen? Deze roman laat je zien hoe je in actie kan komen. In een reis door tijd en ruimte, verleden en heden neemt Paulo Coelho je mee op een trip door Europa, Afrika en Azië tijdens een zoektocht naar vernieuwing en spirituele groei. 

Over vriendschap, liefde, geloof en vergeving, het opzij zetten van angst en het ego en alle uitdagingen die hierbij komen kijken. 

Elk moment is een nieuw begin! 

523x840.jpg

Zen en de kunst van het motoronderhoud

Nikki van de Car

 Dit boek wordt ook wel genoemd als een van de meest invloedrijkste boeken van de afgelopen halve eeuw (uitgebracht in 1974).

Het een persoonlijke en filosofische zoektocht van een vader met zijn 11 jarige zoon naar de fundamentele vragen van het bestaan. Vader en zoon reizen in één maand op de motor van Minnesota naar Californië. Het is een spannend en wanhopig verhaal waarin de hoofdpersonen bevangen worden door een steeds ingrijpender krankzinnigheid. 

 

 meer boeken tips? 

Bekijk ook de pagina met tips voor de leukste boeken over reizen! 

Siargao island, Philippines.jpg
bottom of page