top of page

 

Bogota

Voor velen is deze hoofdstad het startpunt van een reis door Colombia. Een andere optie is om bijvoorbeeld je reis te beginnen aan de kust in Cartagena.

 

Bogota is een stad op 2600 meter boven de zeespiegel in het midden van Colombia en wordt omringt door het Andesgebergte.

Na aankomst is het fijn om hier even bij te komen van de reis en te proeven van de Zuid Amerikaanse sfeer die deze stad uitstraalt. De stad heeft een onveilig imago maar laat je hierdoor niet misleiden. 

 

De historische wijk La Candelaria is een van de plekken waar veel toeristen naartoe gaan. Hier vind je veel gezellige restaurantjes, kleurrijke straatjes en bezienswaardigheden. 

Een andere optie is de levendige wijk Zona Rosa waar het meeste nachtleven zich bevind. Andere wijken die redelijk veilig zijn: Parque Simón Bolívar, El Jardín Botanico, El Retiro, Chico, Chico Norte en Usaquén. Wees overal wel op je hoede, vooral na zonsondergang, en dwaal niet teveel af. Lees van te voren de veiligheidsadviezen en vraag in je hostel advies over de directe omgeving. 

10 tips om te zien en verkennen in Bogotà: 

1. Bogotà graffiti tour; tijdens deze tour loop je door de stad onder begeleiding van een (graffiti) artiest. Je ziet prachtige kunstwerken op de vele gebouwen en krijgt de verhalen die erachter schuilen te horen. Een hele leuke manier om meer te weten te komen over Bogota en de kunstenaars. Er zijn verschillende organisaties die dit soort tours aanbieden. Mijn advies is om te boeken bij 'The Original Bogota Graffiti Tour'. De tour van ongeveer 2,5 uur is gratis maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

2. Verken de kleurrijke wijk La Candelaria en ga eten bij het Franse restaurant

'Sant Just'.

3. Plaza de Bolivar 

4. Museo del Oro

5. Bezoek de 'Botanical Garden of Bogotà'

6. Zona Rosa; levendig uitgaansgebied vol met leuke restaurants, winkels, hostels en bars. Tevens ook een van de veiligere gebieden in Bogotà. 

7. De Zoutkathedraal van Zipaquirá; een ondergrondse kathedraal uitgehouwen uit een zoutmijn. 

8. Verken de stad per fiets; zorg dat je dit op zondag kan doen, dan is de stad autovrij. 

9. De wijk Zona G is de place to be als je op zoek bent naar leuke restaurants. Bijvoorbeeld Andrés Carne de Res

10. Beklim de Mount Monserrate voor het uitzicht over de stad. 

Bekijk hier de foto pagina van Colombia voor meer afbeeldingen van Bogota 

bottom of page