top of page

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

 

Costa Rica

18 september 1502, Christopher Columbus maakt alweer zijn vierde en laatste reis naar de 'Nieuwe Wereld'.

Terwijl hij op zijn boot nietsvermoedend nadenkt over zijn avonturen wordt hij vanuit de jungle gezien door Caribische Indianen in de buurt van Puerto Limón. Ze zijn nieuwsgierig en besluiten na een lange discussie toch om in hun kano's te stappen en het onbekende gevaarte tegemoet te varen. De Indianen zijn versierd met gouden oor- en neusringen.

Zij waren de inspiratie bron voor de naam Costa Rica; 'Rich Coast'. (Stukje uit blog Kelly 'Jungle Fever') 

Het groene paradijs

Costa Rica voelt als een groen paradijs. Overal waar je bent zie je natuur en wildlife om je heen.

En als je het niet ziet, dan hoor je het wel; de vele geluiden van al het leven in Costa Rica. 

Als ik terug denk aan waarom ik Costa Rica zo bijzonder vind, dan staan de natuur en alle geluiden daarvan het meest in mijn geheugen gegrift. S'ochtends vroeg wordt je gewerkt door de vele fluit tonen van allerlei verschillende vogels. Nog nooit hoorde ik zo'n luid en divers vogelconcert als hier. Rond de schemer beginnen soms de apen naar elkaar te brullen vanuit de bomen om je heen. En wanneer het donker is nemen de kikkers en krekels het concert het over.

Costa Rica brengt mij terug naar wat ik denk dat het meest dichtbij komt van hoe de wilde natuur en de wereld eruit zag voordat mensen het gingen bewonen. De groene jungle loopt vaak helemaal door tot aan de verlaten stranden stranden waar de apen hun eigen stukje hebben veroverd. En op sommige stranden rennen de paarden en honden rond zonsondergang uitgelaten over het strand. In dit land heb je niet veel nodig om je te vermaken. Ga zitten en laat je verwonderen door al het leven en de schoonheid om je heen. 

Pura Vida!

Naast de mooie natuur en wilde life is er in Costa Rica een hele grote aandacht voor het behoud van de natuur. 

Costa Ricanen, ook wel Ticos genoemd, zijn ontzettend trots op hun land en zij willen dan ook graag dat het zo mooi blijft. Nergens heb ik zoveel aandacht ervaren voor eco toerisme als in Costa Rica. Hierdoor zijn er ontzettend veel 'mini paradijsjes' waar je bijzonder en duurzaam kan overnachten. Op deze slaapplekken is er veel aandacht voor eco toerisme door rekening te houden met de omgeving en aandacht voor de natuur. Ook de eigenaren hiervan en de bewoners van Costa Rica praten vaak met liefde over hun natuur en wildlife. Ze laten je het land met veel passie zien en moedigen je aan om te genieten van het leven en zijn natuurlijke ritme: Pura Vida (puur leven) is een veelgebruikte uitspraak van de Ticos! 

Een aantal weetjes over Costa Rica:

Costa Rica heeft 26 procent van het land gewijd aan nationale parken, wildlife reservaten en beschermd land.

Je kunt er volop op avontuur met regenwouden, oerbossen, mangrove moerassen en nevelwouden. Door verschuiving van tektonische platen zijn er ook vulkanen, hete bronnen, grotten en bergen. 

Er zijn rond de 28 verschillende nationale parken en 58 wildlife opvang plekken. 

Er zijn maar liefst 10.000 plant en boomsoorten, 850 Inheemse en trek vogels, meer dan 35.000 soorten insecten, 205 soorten zoogdieren, 160 soorten amfibieën zoals kikkers, padden en salamanders, 220 soorten reptielen en 1013 soorten zoet- en zeewater vissen. Indrukwekkend toch?

 

Bekijk hieronder meer informatie over Costa Rica: 

La Isla Tortuga.jpg
256_street_800_mts_south_of_Puerto_Viejo
trevor-cole-BP1X2k_p0p0-unsplash.jpg
bottom of page