top of page
IMG_20210702_152017.jpg

Zuiver B&B

Roderesch, Drenthe

"Een rustig hoofd in de kop van Drenthe". 

Voor Places Between Us ben ik altijd op zoek naar de pareltjes in het grote aanbod van verschillende slaapplekken. Zuiver B&B is zo'n 'one of a kind', waar je in luxe kan overnachten omgeven door de Drentse natuur en gastvrijheid. Van eitjes van de eigen kippen tot aan verse munt van het land, B&B Zuiver zorgt voor een pure beleving waar Zuiverheid, Zorgeloosheid en Zingeving voorop staan.

Met ruim 2 hectare eigen grond, omringd door bos & heide en een eigen zwem- en visvijver biedt deze plek buitengewoon veel ruimte voor rust. 

Lees hieronder verder over mijn bezoek aan deze luxe B&B en waarom dit zo'n heerlijke bestemming is. 

DSC05645.jpg

Drentse gastvrijheid & Genieten

Vanuit de drukke Randstad kom ik aan in het vredige en gezellige Drenthe. De ruimte en natuur om mij heen zijn meteen voelbaar en maken mij onmiddellijk rustiger. Het zorgt ervoor dat ik een vakantie gevoel krijg, alsof ik naar het buitenland ben afgereisd. 

Dit gevoel wordt versterkt wanneer ik kennis maak met Maike en Marcel, de gastvrouw en heer van Zuiver B&B. 

Bijkomen, uitrusten, zorgeloos genieten en gezonder terug gaan naar huis; dàt is het doel van een verblijf in hun gloednieuwe Drentse boerderijtje. En vooral: genieten van het leven in het 'nu'. Jezelf even losmaken van alle drukte, stress en onrust van het alledaagse leven en tijd creëeren voor wat aandacht en bezinning met jezelf en elkaar. 

Puur & natuur

De oprechte verbinding en passie voor gastvrijheid stralen van Maike en Marcel af. Na aankomst krijg ik een rondleiding over het prachtige landgoed om de boerderij heen. Maike laat mij met veel enthousiasme de plekken zien waar zij moes en kruidentuintjes heeft gemaakt voor de gasten van de boerderij en haar gezin. De kippen zorgen voor verse eitjes en in de winter lopen er speciale varkens over het land van een lokale varkensboer, die zich op deze manier kunnen voeden met het gewas en de eikels van de grote eikel bomen. 

Er is veel aandacht voor gezondheid bij Zuiver B&B. De koelkast is gevuld met lokale lekkernijen zoals zuivel en vlees van de Blakervelderhoeve, Maallust bier en Moj limonade. Tijdens een spontaan gesprek met Marcel weet hij mij ook van alles te vertellen over sport, voeding en een gezonde leefstijl.

's Avonds laat hoor je vanuit het heerlijke bed de kikkers kwaken en overdag is de natuur ook volop in beweging wanneer je vanaf je eigen terras uitkijkt op de vijver en de tuin.

Activiteiten & een persoonlijke touch

Er zijn veel verschillende wandelroutes in de omgeving en Maike weet je hier van alles over te vertellen. Ze deelt graag haar liefde voor de Drentse omgeving en alle leuke plekjes om te ontdekken; zoals bijvoorbeeld de Hunebedden (al op 5 minuten afstand), een nieuw lokaal restaurantje in het dorp of haar eigen lievelingsplekjes buiten de gebaande paden. Alle tips krijg je ook van te voren al per mail opgestuurd. 

Er is veel ruimte voor persoonlijke verzoeken zoals het huren van fietsen, private dining in de boerderij of een wellness arrangement. 

Luxe & gemak

De boerderij is van alle gemakken voorzien met bijvoorbeeld een muziek box, lekkere douchegel, badjassen en grote luxe handdoeken. Er is verse thee in allerlei varianten beschikbaar en je kan zelf als Barista aan de slag met een super deluxe koffiemachine. 

Marcel en Maike hebben er bewust voor gekozen om geen t.v in de boerderij te plaatsen. Daarentegen zijn er spelletjes, tijdschriften en staat de boekenkast vol met interessante boekjes over de omgeving, zingeving, zelfontwikkeling en inspirerende verhalen. Boven in het slaapvertrek is er een meditatie hoekje met kaarsjes waar je even helemaal tot jezelf kan komen. 

Een gezond ontbijtje met een beetje liefde

S'ochtends staat de enthousiaste Maike bij de voordeur klaar met het ontbijt; een dienblad vol met noten, fruit en de lekkerste zelfgemaakte havermout die ik ooit heb gegeten. (Het ontbijt wordt op maat met jou afgestemd) Op het dienblad ligt een briefje met een persoonlijke boodschap van Marcel & Maike. Ik voel me hier helemaal welkom en in de watten gelegd.

En dat is nou net wat het verschil maakt tussen een fijn verblijf of een unieke plek die je nooit meer vergeet. 

Van een gevulde (en gezonde) koelkast tot havermout met liefde. Van ruimte om je heen tot ruimte in je hoofd. Zuiver B&B is de perfecte cocktail voor mensen die lekker van huis willen om thuis te komen bij zichzelf. Om uiteindelijk gezonder weer naar huis te gaan ;-)

Wil jij ook verblijven op deze bijzondere plek? 

Check dan even de link hieronder.

In de foto's deel ik nog een aantal tips voor leuke dingen om te doen in de omgeving. 

bottom of page