top of page

 

 

Fotograaf Daniel Maissan & 'Meeting Abraham' 

Een van de bijzondere projecten van Daniel is 'Meeting Abraham'. Ooit begonnen als een droom is dit project nu werkelijkheid geworden. Dit laat zien dat als je een droom hebt om iets te doen en hiervoor gaat, alles mogelijk is.

 

Vijf jaar geleden hoorde Daniel een verhaal over het Abrahams pad in het Midden Oosten. Omdat hij nog nooit in dit deel van de wereld was geweest of lange wandelingen had gemaakt, werd zijn nieuwsgierigheid meteen gewekt.

Hoe zou het zijn om dit pad te bewandelen?

Zo ontstond zijn droom om te voet het Abrahams pad af te leggen en ging hij zelf op zoek naar manieren om dit project tot stand te laten komen.

In zijn zoektocht ontmoette hij tijdens een cursus 'Verslaggeving in Conflictgebieden' onderzoeksjournaliste Lisa Dupuy. Zij had ervaring met werken in conflictgebieden en was ook op zoek naar een nieuwe uitdaging. Daniel, van nature geen 'schrijver', werkt meer vanuit het oogpunt om te creëren aan de hand van wat er op je pad komt.

Samen vormen zij een goed team; de één werkt met beeld de ander met onderzoek & tekst.

Na één jaar samen brainstormen over de invulling van het project kwam het idee tot stand om 'Abrahams' te gaan ontmoeten tijdens het bewandelen van het Abrahams pad. De basis motivatie van Daniel achter dit project is nieuwsgierigheid.

En proberen te laten zien dat mensen mensen zijn, waar ook ter wereld.

In de basis zijn we allemaal hetzelfde. 

 

Lees hieronder verder. 

L1004655.jpeg

Foto uit de collectie van 'Meeting Abraham', gemaakt door Daniel Maissan

 

'Meeting Abraham' gaat over een reis te voet door het Midden Oosten.

Niet voor politiek, culturen, oorlog of religie. Maar om daar zoveel mogelijk mensen te ontmoeten die met één dezelfde naam verbonden zijn; Abraham. Ongeacht hun achtergrond, afkomst, nationaliteit of geloof. Want waar je ook komt in het Midden Oosten en welke religie dan ook, de kans dat je een Abraham tegen komt is groot. 

 

Hiermee hoopt Daniel samen met onderzoeksjournaliste Lisa Dupuy inzicht te krijgen in het dagelijkse leven van de burgers die leven achter de schermen van nieuwsverslaggeving, conflict analyses en de resulterende veronderstellingen & vooroordelen.

Journaliste Lisa Dupuy wil weten: "Waarom is het zo moeilijk om deze menselijkheid als onze gemeenschappelijke basis te zien? Inspireert Abraham (nog steeds) de beleefdheid en openheid die religieuze overlevering leert? Kan dit pad ons tot oplossingsmogelijkheden brengen?"

Om zover te komen, treden Daniel en Lisa in de voetsporen van de religieuze profeet Abraham en volgen zij het eeuwenoude Abrahams pad.

Dit pad loopt dwars door de (conflict)gebieden Irak, Turkije, Syrië, Jordanië, Israël en Palestina. De reis van Daniel en Lisa is opgedeeld in 10 etappes van ongeveer 300 kilometer per stuk. 

In 2019 zijn Daniel en Lisa begonnen aan het eerste deel van deze indrukwekkende tocht in Jordanië. Hier liepen zijn in vier weken 300 kilometer door steden en woestijnen. 

Afhankelijk van de huidige ontwikkelingen en de veiligheid in de betreffende landen willen Daniel en Lisa zo snel mogelijk beginnen aan de tweede etappe. Op zoek naar nieuwe ontmoetingen met Abrahams en de locale bevolking. 

Klik hier om direct naar de pagina te gaan van het project 'Meeting Abraham' 

Naast 'Meeting Abraham' heeft Daniel aan nog meer indrukwekkende projecten gewerkt. Zoals 'Children of the World', 'Humanity' en 'Our Planet'. 

Klik hier voor meer info over het werk van Daniel.

bottom of page