top of page

 

Fotograaf Jimmy Nelson

 

De Nederlandse fotograaf Jimmy Nelson reist naar verre uithoeken in de wereld om prachtige foto's en video's te maken van inheemse gemeenschappen.

Hij onderzoekt de culturele identiteit van de gemeenschappen om op deze manier hun uniekheid en belang in de wereld te benadrukken.

Op deze manier probeert hij de mensen van gemeenschappen te bekrachtigen tegen de druk van buitenaf waar zij soms mee te maken krijgen.

Jimmy heeft een vrolijke en liefdevolle energie en maakt op een bijzondere manier contact. Door open te staan voor de tradities en gebruiken en door bijvoorbeeld samen te dansen, of te communiceren met lichaamstaal. Met veel enthousiasme en zonder oordelen toont hij interesse in de mensen en hun manier van leven.

In het foto boek 'Before They Pass Away' staan indrukwekkende beelden van gemeenschappen over de hele wereld waar ik zelf het bestaan niet eens vanaf wist. Super mooi om te zien dat er nog plekken op de wereld zijn waar mensen afgezonderd leven met hun eigen tradities en gebruiken. Vaak met respect voor de aarde, dieren en één met de natuur. 

Na Before They Pass Away bracht Jimmy ook het boek 'Homage to Humanity' uit.

In dit boek gaat hij de verdieping in door middel van interviews met de geportretteerde mensen en 'behind the scenes' fotografie. 

"If you change the way you look at people, the people you look at change. And if that change is powerful enough, it will gather momentum to affect the whole of humanity."  - Jimmy Nelson.

Bekijk hieronder twee filmpjes over zijn werk om een indruk te krijgen: 

Kijk voor meer informartie over het werk van Jimmy Nelson op www.jimmynelson.com

Jane Goodall
bottom of page