top of page

 

Hiroshima

Na Kinosaki Onsen stond Hiroshima op de planning. 

Ook hier ben ik met de Shinkansen trein naartoe gereisd, ongeveer een reis van 3.5 uur. 

Hiroshima is een stad met een heftige geschiedenis als doelwit van s'werelds eerste atoombom aanval op 6 augustus 1945. Mensen van over de hele wereld komen naar het Hiroshima Peace Memorial Park om hun respect te betuigen en de heftige beelden van deze onmenselijke gebeurtenis tot zich te nemen. 

 

Het is mooi om te zien dat Hiroshima een stad is waar de sfeer allesbehalve treurig is. Er hangt een relaxte en levendige sfeer en de mensen zijn erg vriendelijk. Je kunt hier goed uitgaan en heerlijk eten. Hét Hiroshima gerecht dat je niet mag missen is Okonomiyaki, een soort noodle pannenkoek met groenten en saus. Het wordt voor je neus klaargemaakt op een hete plaat. 

Vanuit Hiroshima kan je een mooi uitstapje maken naar het eiland Miyajima. Lees hieronder verder over dit mooie eiland. 

Miyajima Island
 
Miyajima is iets minder dan 1 uur met de boot vanuit Hiroshima en je zou het in een dagtrip kunnen bezoeken, maar een nachtje verblijven op het eiland is ook zeker de moeite waard. Vooral omdat er overdag veel toeristen zijn, in de avond is het eiland veel rustiger. Er lopen overal herten rond, ze zijn gewend aan mensen.
Miyajima staat vooral bekend om de Itsukushima Shrine met de Torii Shrine in de zee. 
Ik heb op dit eiland de berg 'Mount Misen' verkend en vond dit een ontzettend mooie (en flinke) wandeling. Je kan eerst een stuk omhoog (en eventueel weer omlaag) met een kabelbaan en de rest kan je zelf beklimmen. Aan de voet van de berg is de mooie Daisho Inn Temple. Sla deze zeker niet over. 
Neem genoeg eten en drinken mee want je bent zo een paar uur onderweg. Vooral als je ook de afdaling te voet beluit te doen.  
Tijdens mijn wandeling was het mistig maar dit gaf een magisch effect. Het voelde alsof ik door de wolken liep. Bij helder weer heb je mooi uitzicht vanaf de berg. 
Bekijk hier de foto pagina van Japan voor meer afbeeldingen van Hiroshima & Miyajima
bottom of page