top of page
 
Japanse Alpen gebied: Mount Norikura & Matsumoto

Na Tokyo ben ik afgereisd naar bergen en natuur bij Mount Norikura. Dit gebied vond ik één van de mooiste bestemmingen van mijn reis. Het ligt in het Nagano prefectuur, bekend om zijn bergen, hot springs en architectuur. 

 

Hier heb ik geslapen in een authentieke guesthouse met onsen bad, sterren gekeken, apen gezien en mooie wandelingen gemaakt in het sprookjes achtige natuurgebied Kamikochi. Er zijn redelijk veel toeristen die naar dit natuurgebied komen om te wandelen. Maar ondanks dat vind ik dit gebied echt de moeite waard om te bezoeken. Je ziet besneeuwde bergtoppen (afhankelijk van het seizoen), helderblauwe rivieren en kleurrijke bossen. (Kamikochi is autovrij en alleen te bezoeken van eind april tot medio november).

In de Japanse alpen had ik graag nog Magome & Tsumagojuku willen bezoeken. Dit zijn twee kleine Japanse dorpjes met elkaar verbonden via een oude postroute die je kan bewandelen. Je schijnt hierbij authentiek Japan en mooie natuur te kunnen zien. Met oude theehuisjes waar je onderweg kan stoppen voor Goheimochi (geroosterde rijstkoeken met saus op een stokje). Helaas paste dit niet in mijn reisschema, maar wellicht voor jou wel! 

Vanuit het gebied in de bergen ben ik teruggereisd naar de stad Matsumoto.  Dit is een gezellige stad omringt door bergtoppen waar je in één dag al een hoop kunt ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het Matsumoto Castle en loop wat rond in het stadje. Er zijn musea, kunst gallerijen en gezellige café's  In Matsumoto sliep ik bij de gezellige guesthouse & Lounge 'Tabi Shiro'. Matsumoto is ook een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van Kamikochi en omgeving. 

Andere plekken die kunt bezoeken in het Nagano gebied zijn bijvoorbeeld Yamanochi (staat bekend om zijn badderende apen in het Snow Monky Park vooral in de winter) of het piepkleine dorpje Shibu Onsen om hier lekker zelf te gaan badderen in één van de negen badhuizen. 

Bekijk hier de foto pagina van Japan voor meer afbeeldingen van het Japanse Alpen gebied Norikura Kogen

bottom of page