top of page

 

 

Kyoto

De volgende stop was Kyoto, hier wilde ik wel een paar dagen verblijven omdat er veel is te zien in deze mooie stad. 

In Kyoto verbleef ik op twee verschillende plekken: Bij Kyoto Compass en Fujitaya Kyoto. Hier heb ik een fiets gehuurd om op deze manier de stad te verkennen. 

Kyoto bleek een veel grotere stad dan ik mij had voorgesteld. En ik vond het een uitdaging om alle bezienswaardigheden op elkaar af te stemmen. Uiteindelijk heb ik de planning een klein beetje los gelaten en ben ik op gevoel gaan ontdekken. Met elke dag één of twee bezienswaardigheden en daarnaast een beetje 'ronddwalen' in die omgeving. Soms kom je dan juist terecht op verborgen (lokale) plekjes.

Hieronder een aantal tips voor dingen om te doen in Kyoto: Op mijn retro fiets ben ik naar Arashiyama Bamboo Grove gereden. Een bamboo bos met meer mooie tempels om te bezoeken in de buurt zoals 'Tenryu-Ji'.

Dit was best een stuk fietsen maar onderweg kwam ik daardoor langs het minder toeristische Kyoto, erg leuk om het dagelijks leven van de locals in Kyoto op deze manier te zien. Neem de tijd om de omgeving rond het bamboo bos te verkennen. Ook hier kan het erg druk zijn met toeristen, maar alsnog een leuke plek om te bezoeken. 

Bezoek s'avonds het oude Gion district, bekend om de Geisha's die hier soms nog steeds rondlopen. 

Fushimi Inari- Taisha: Beklim de top terwijl je onder duizenden poorten (shrines)  door loopt. Ik vond het de moeite waard om helemaal door te gaan tot het hoogste punt, waarbij je de drukte een beetje achter je laat en de magie van de heilige plaatsten in het bos onderweg beter kunt ervaren. Onderweg ben ik gestopt bij een Japanse vrouw met een eetstalletje voor een kopje koffie en gekookt eitje.  

Ondanks de drukte vond ik dit een hele mooie plek om te bezoeken in Kyoto. 

 

 Studio Ghibli winkel: Ben je net als ik een groot fan van de Japanse animatie films van Studio Ghibli? Er is een Ghibli winkel in Kyoto! Ik heb een tijdje moeten zoeken maar de winkel uiteindelijk gevonden in het gezellige winkelgebied  Higashiyama Ward. 

Bezoek Kinkaku Ji: De 'Golden Pavilion'. Ga hier vroeg naartoe of net  voor sluitingstijd want het kan erg druk zijn. 

Wil je je letterlijk onderdompelen tussen de locale bevolking en de gebruiken van een badhuis leren en ervaren? Bezoek dan een lokaal badhuis. 

Vraag hiernaar bij je verblijfplaats en zodat je weet wat je moet doen. (Alleen al een kaartje kopen bij de automaat vond ik best een uitdaging in het Japans)

Er wordt niet of nauwelijks Engels gesproken. Er zijn een aantal gebruiken waar je je aan moet houden bijvoorbeeld; mannen en vrouwen baden gescheiden van elkaar, je draagt geen badkleding, voordat je in een heet bad gaat was je jezelf grondig bij een speciale plek hiervoor, je haren doe je vast en mogen niet in het water komen.

Ik ben nauwelijks andere toeristen tegen gekomen tijdens mijn bezoek en vond het erg leuk om deze traditionele activiteit mee te maken. En het was een hele fijne manier om te ontspannen. 

Kyoto is dé plek om een Japanse thee ceremonie mee te maken. Je kan dit bijvoorbeeld doen bij Camellia Tea Experience

Bekijk hier de foto pagina van Japan voor meer afbeeldingen van Kyoto

bottom of page