top of page

 

Medellin

 

Medellin wordt ook wel 'De stad van de eeuwige lente' genoemd vanwege het aangename klimaat. Ooit een van de gevaarlijkste plekken ter wereld is de stad nu aan het transformeren tot een hippe bruisende plek. 

Door onder andere de drugsoorlog onder leiding van Pablo Escobar was Medellin vele jaren een plek waar je als toerist niet naartoe zou moeten gaan. Één van de gevaarlijkste steden ter wereld zelfs.

De afgelopen jaren is de veiligheid weer teruggebracht door het einde van Pablo Escobar zijn regime en investeringen vanuit de overheid. Voormalige inwoners zijn weer teruggekeerd en het toerisme is weer op gang gekomen. 

Er is veel aandacht voor groei, creativiteit en innovatie door middel van van kunst, moderne architectuur en parken. En ook de komst van een goed netwerk van openbaar vervoer heeft gezorgd voor verbetering. De inwoners van Medellin zijn trots op deze verbetering en vrede in hun stad. En dat merk je. Ze zijn dankbaar dat toeristen weer komen en daarvoor werd ik tijdens mijn bezoek regelmatig spontaan bedankt. De veiligheid is sterk verbeterd in Medellin maar zoals in de meeste steden in Zuid Amerika is het verstandig om op te blijven letten. 

 

In Medellin kan je heerlijk eten en de beste koffie drinken in de vele (hippe) tentjes en uitgaan bijvoorbeeld in de wijk

El Poblado. Bezoek een museum, boek een wandeltour door down town Medellin of maak een dagtrip naar Guatapé

(ongeveer 2 uur met de bus) 

Tips om te zien en verkennen in Medellin:

 

Boek een gratis city walking tour en ontdek de geschiedenis, cultuur en mensen van down town Medellin onder begeleiding van een local. Ik had een positieve ervaring met een erg leuke gids bij 'Real City Tours'. Je gaat samen met een groep reizigers op pad dus meteen een leuke manier om mensen te ontmoeten. 

Bezoek Communa 13 onder begeleiding van een locale gids.

Niet lang geleden was dit de gevaarlijkste wijk in Medellin met bendegeweld, politie-invallen, kartels en illegale handel.

Tegenwoordig is de wijk een van de meest bezochte plekken in Medellin.

Bezoek het Museo de Antioquia; een museum vol kunst waaronder de werken van Botero die op meerdere plekken in down town Medellin ook te vinden zijn. 

Ga op een dagtrip naar het mooie Guatapé (of verblijf daar 1 nachtje) 

Neem een kijkje bij Jardín Botánico, een van Colombia's oudste botanische tuinen. Er zijn meer dan 600 planten soorten, een doolhof, een vlinder tuin, en een groep leguanen

Neem de kabelbaan van Acevedo naar Santo Domingo voor uitzicht over de sloppenwijken en de stad.

Eenmaal boven kan je een wandeling maken in het nationale park ‘Parque Arvi’. Blijf zitten tot aan Parque Arvi en stap onderweg niet uit in de sloppenwijken vanwege de veiligheid. 

 

Bekijk hier de foto pagina van Colombia voor meer afbeeldingen van Medellin

bottom of page