top of page

nine hours

Shinjuku-North, Tokyo

Als je in Japan bent moet je op z'n minst één keer in een capsule hotel hebben geslapen. Een bijzondere 'Japanse ervaring'. 

 

Mijn eerste slaapplek in Tokyo is een shuttle hotel, of beter gezegd een "space hotel".

Vanuit de drukke chaos op straat stap ik de lift uit in een serene betonnen ruimte. Ik krijg een tasje met een pyjama pakje en Japanse slippertjes. Dan mag ik naar mijn "pod". Deze capsule is mijn slaapplek in een ruimte die eruit ziet als een bijenkorf in space. Gelukkig slaap ik beneden en hoef ik niet het trappetje op. Dat gaat geheid fout.

In zwarte pyjama trainingspakjes schuifelt iedereen muisstil door de ruimtes. Mannen strikt gescheiden van de vrouwen. Opvallend veel Japanners hier, allemaal doodstil en een stalen gezicht, elk oogcontact vermijdend. Ik wordt er giegelig van en ik vraag me af of ik niet stiekem bij een robot groep ben geplaatst.  Savonds glijd ik in mijn pod en trek het rolgordijntje dicht. Ik voel me LeeLoo uit The Fifth Element en val in slaap als een bij'tje onder het zachte gezoem van mijn pod.

(Stukje uit het verhaal 'Tokidopie' - Blog Kelly Japan)

Praktische info: 

2 minuten lopen van het JR-station Shin-Okubo

Wi-fi beschikbaar

24 uurs receptie 

Station Shinjuku ligt op 3 minuten met de trein van de accommodatie op JR Yamanote.

Veel eetgelegenheden en een supermarkt in de directe omgeving.

Aparte capsule ruimtes voor mannen en vrouwen.

De capsules zijn verwarmd en hebben air-conditioning en een stopcontact (vergeet niet om een wereldstekker mee te nemen)

Fijne badkamer faciliteiten met douches, haardroger en gratis toilet artikelen.

Kluisjes beschikbaar

Lees hier meer over Tokyo

bottom of page