top of page

 

Palomino 

Soms kom je tijdens het reizen op een plek waar je iets langer blijft dan gepland. Palomino was voor mij zo'n bestemming.

Ik ging ernaartoe met  het doel om uit te rusten en te ontspannen. En dat is hier zeker gelukt..

Palomino is een klein dorpje aan de Caribische kust met een zandweg als 'hoofdstraat'. Aan deze straat liggen allemaal cafe's, restaurants, winkeltjes of hostels. Je voelt in Palomino echt nog de authentieke locale sfeer doordat het toerisme hier nog niet zo lang op gang is.  

Aan het einde van de zanderige hoofdstraat kom je terecht op het lange strand met palmbomen, rondrennende honden en barretjes. Er heerst een hele relaxte sfeer; de mensen zijn aan het genieten van de zon, aan het surfen of drinken een drankje bij een van de gezellige plekjes aan het strand. S'avond kan je eten en drinken in één van de gezellige bars of restaurants.

Palomino heeft veel plekken waar je ontzettend goed kan eten.

 

Een aantal tips:

Ga bijvoorbeeld voor goede koffie of een crêpe naar Hostal El Bohio, voor pizza naar Turcolandia en voor verse vis naar Bitacora.

 

Wil je lekker luieren aan het strand ga dan naar het wat luxere Makao. Hier hebben ze bijvoorbeeld happy hour en heerlijk eten. Voor vegetarische maaltijden kan je bij La Sirena aan het strand goed eten. 

Er zijn veel fijne plekken om te overnachten in Palomino. Ik heb bij drie verschillende bestemmingen overnacht omdat ik het leuk vond verschillende locaties uit te proberen. Alle drie zijn erg goed bevallen;

Hostal El Bohio ligt aan de hoofdstraat en heeft een heerlijke, de naam zegt het al, Bohio vibe. Het verse ontbijt is ook smullen! 

Verwen jezelf met luxe aan het strand bij Makao of ga voor gezelligheid en leer nieuwe mensen kennen bij The Dreamer Hostel.

Over Makao en Hostal El Bohio heb ik een uitgebreid stuk geschreven, kijk hier bij bijzondere plekken om te overnachten voor meer informatie. 

De activiteit in Palomino om te doen is tuben over de rivier. Met een opgeblazen band wordt je gedropt in de bergen.

Vervolgens drijf je een paar uur de rivier af richting zee. Onderweg kan je genieten van de natuur om je heen. 

Daarnaast kan je bijvoorbeeld een lange strandwandeling maken naar het punt waar de rivier samen komt in de zee.

Dit is rechtsaf als je op het strand aankomt. Maar ook een strandwandeling linksaf is leuk om te doen. Ook hier zie je een rivier waar ook de locals naartoe komen om van te genieten. 

 

Palomino ligt ongeveer vijf uur vanaf Cartagena en twee uur vanaf Santa Marta. Je kunt er komen met bijvoorbeeld een taxi of met de locale bus. Ten tijde van mijn bezoek was er geen pin automaat in het dorp. Op sommige plekken kan je met creditcard of pin betalen maar niet overal, dus houd hier rekening mee. 

Bekijk hier de foto pagina van Colombia voor meer afbeeldingen van Palomino

bottom of page