top of page
Eddy Japan.png

PLACES FOR EDDY 

Naam: Eddy Boom

Leeftijd: 33

Beroep: Ondernemerscoach & Storyteller 

www.heldenenhordes.nl (podcast)

www.eddyboom.nl (coaching)

DSC00111.jpg

Met wie ga jij het liefste op reis? 

Een echte reis of vakantie geef ik het liefst invulling met een partner. Maar soms is een weekendje weg een fijne manier om tot mezelf te komen.

Wat zijn jouw favoriete reisbestemmingen? 

Brighton, UK

Op een doordeweekse avond zat ik in The Prince Albert Pub, een kroeg in Brighton bekend om haar gevel waarop twee zoenende agenten staan afgebeeld, gemaakt door de anonieme kunstenaar Banksy. Een stamgast die zo’n 15 jaar ouder was dan ik - maar wel dezelfde schoenen had - gaf mij een mooie beschrijving van zijn stad Brighton.

Hij zei… Als je een fruitsapje hebt, dan zakt na verloop van tijd de rotzooi naar de bodem. Brighton staat onderop de kaart van Engeland, en is daarmee die rotzooi op de bodem. Want iedereen die niet geconformeerd is zet zijn leven voort in deze creatieve stad.

De onuitputtelijke creativiteit en jonge mindset werkte zo magnetisch op mij dat ik daar meer dan 100 dagen heb gewoond.

Zwitserland

Soms hebben mensen de overtuiging dat ver weg gaan altijd mooier, beter of leuker is. Maar wat als blijkt dat één van de mooiste landen al na 3 kwartier vliegen bereikt is? De bergen in Zwitserland zetten mij terug op mijn plek.

De bergen intimideren mij, maar beschermen mij tegelijkertijd. Alles in Zwitserland is hoogwaardig. De natuur is esthetisch, de lucht is zuiver, het eten is kwalitatief en de zakmessen snijden meer hout dan waar dan ook ter wereld. Het land is in alles eigenwijs en koppig, maar laat zien dat dit kan resulteren in een krachtige lifestyle.

Japan

Japan slaat een brug tussen oost en west. Tokyo is zo modern als New York, en Kyoto (wat de vorige hoofdstad was, waardoor het dezelfde letters bevat als Tokyo) is zo klassiek als Praag. Japan staat voor gedoseerd en voluit leven tegelijkertijd.


 

Wat is de mooiste plek waar je ooit bent geweest? 

 

De Dode Zee, Israël

We kwamen ons hotel uit dat met een raam tot aan de grond uitkeek op de dode zee.

Het was intens heet, en dat terwijl we er in Oktober en November verbleven en er in Nederland Sint Maarten werd gevierd. Toen we naar buiten gingen om te baden in de Dode Zee had ik al begrepen dat je als het ware gedragen werd door het water. We waren ingesmeerd met lokale klei, om onze huid verder te reinigen.

Wat ik niet verwacht had was hoe ongelofelijk zout het water was. Enerzijds zorgde dit ervoor dat het behoorlijk begon te prikken op mijn huid, anderzijds merkte ik dat ik bovenop het water lag. Misschien komt daar ook het verhaal van Jezus vandaan, die op het water kon lopen. Ik weet het niet, maar het ligt wel dichtbij Jeruzalem.

Zwemmen in de Dode Zee was voor mij een wonder. En toen iemand in het hotel mij vertelde dat de Dode Zee er door klimaatverandering er over tien jaar niet meer zou zijn werd ik wel een beetje verdrietig.

Die avond keek ik nog 1 keer uit mijn hotelraam. En tot mijn verbazing was het zicht zo helder dat ik naar de overkant van het meer kon kijken. Want eigenlijk is de Dode Zee een meer. De overkant bleek Jordanië te zijn. Ik realiseerde mij dat ik een buitengewone ervaring had gehad.

 

Wat is de meest teleurstellende plek waar je ooit bent geweest? 

 

Budapest, Hongarije

We gingen met de trein van Slowakije naar Hongarije. Maar onderweg zat ik - jonge skaterboy van 19 die ik was - op mijn paspoort. Net zolang tot hij brak. Ik wist van niets. Toen de douane in een snel rijdende trein mijn Paspoort vroeg voor de grens, bleek mijn paspoort gebroken te zijn.

Grappig gebaarde de douane alsof hij mijn paspoort helft uit het raam van de rijdende trein wilde gooien. Hij ving het gelukkig luchtig op dacht ik. Maar het tegendeel was waar. Niet veel later maakte de trein een noodstop, en mocht ik er samen met mijn gids als enige uit. Eigenlijk mocht de gids ook niet mee, maar omdat ik geen Hongaars kon zat er weinig anders op.

Temidden van 6 agenten met knuppels werd ik naar een busje geleid. Mijn gids stapte voorin in bij de agenten.

Ik stapte achterin in, achter de tralies om precies te zijn naast een Herdershond. Na een rot rit stapte we uit bij een armzalig politiebureau in Pest. Het rotgedeelte van Budapest zeg maar…

Na wat overleg tussen de agenten moest ik van de zenuwen plassen. Totdat het slot van buitenaf opengemaakt werd omdat ze dachten dat ik via het raam ging ontsnappen. Toen de agent mij zag plassen deed hij de deur toch maar weer even dicht.

Na mijn plasje mocht ik een document van zo’n 6 a4tjes ondertekenen, totaal niet wetende wat er in stond. Eenmaal ondertekent mochten ik en mijn gids gaan. Terug naar de groep en terug naar het hotel, om later bij de ambassade een tijdelijk paspoort aan te vragen. Er zat niets anders op dan eerst de tram naar het hotel te pakken. En toen bleek dat het nog erger kon.

We kregen ticket controle, maar we hadden geen tickets. Uiteraard werd er daarna om onze paspoorten gevraagd. En die had ik natuurlijk ook nog niet. Opnieuw mocht ik naar hetzelfde bureau. En tot mijn opluchting moesten de agenten lachen. Ik kreeg een taxi terug naar het hotel.

Wat is de mooiste of leukste plek waar je ooit hebt geslapen? 

In Kyoto heb ik een aantal nachten doorgebracht in een Ryokan; een traditionele Japanse herberg. Op de idiote muggenbulten na die rood uitsloegen was het een bijzondere ervaring. De bedden waren hard maar goed voor de rug, en verder deden we ongeveer alles in de kleermakerszit. Het dak was laag en de thee was heerlijk.

 

Wat is de meest memorabele plek waar je hebt gegeten? 

Ik moet denken aan een pizza uit een steenoven bij een boer in Italië, op 2000 meter hoogte. De mozzarella op de pizza kwam van zijn eigen koeien. En de geitenkaas van zijn eigen geiten. Eigenlijk kwam alles, tot aan de olijfolie en de wijn toe uit zijn eigen berg boerderij. Ook de locatie was fenomenaal. We zaten in een chalet van een paar honderd jaar oud. Geheel van fik gevoelig hout.

 

Welke landen zou je heel graag ooit nog willen bezoeken? 

Tasmanië

Puur als ik afga op de foto’s en verhalen van intimi voel ik me daar toe aangetrokken.

 

Egypte

Hoewel het daar de laatste jaren onstuimig is ben ik altijd gefascineerd geweest door de oude cultuur, en de onuitputtelijke manifestatie kracht en intelligentie die de Egyptenaren hadden.

Welke dromen voor de toekomst staan er op jouw bucket list?

1. Met een cabrio door de bergen van de Zwitserse Alpen touren.

2. Met een oude brommer in de zomer naar de waddeneilanden.

3. Naar een Fado of Tango feest in Portugal of Spanje.

 

Wat is het beste reisadvies wat je kan geven of ooit hebt gekregen?

Sluit je aan bij iets lokaals. Voor mij was dat een Boeddhistische gemeenschap in Brighton. Hierdoor proef je veel meer van de werkelijke cultuur en maak je snel vrienden.

Favoriete reisboeken:

'Jonathan Livingston Seagull' - een verhaal over een zeemeeuw die boven zichzelf uitvliegt wat ik las terwijl ik over de zee naar Israel vloog. Dat was magisch.

Ik las 'De Alchemist' in de bus in Zuid Spanje. Over een herder die zijn reis naar Egypte start vanuit Zuid Spanje.

 

Onmisbaar op reis:

Muziek

 Fotocamera

E-reader

Jongleerballen

Heb je een goede inpak tip?

Rol je kleren op, dan heb je veel meer ruimte.

Wat is jouw favoriete (reis)spreuk?

'Travel enough to find yourself'.

Lees hier nog meer interviews met andere wereldreizigers over hun mooiste reisbestemmingen, ervaringen, tips en dromen.

bottom of page