top of page
131582205_3815430108508521_5015674219528

PLACES FOR KELLY 

Naam: Kelly Derkx

Leeftijd: 35

Beroep: Creator Places Between Us

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1d4.jpg

Met wie ga ik het liefste op reis?

Ik heb een aantal reizen alleen gemaakt, maar reizen met mijn partner vind ik toch het leukste. Je deelt de mooie momenten samen en kan wat vaker kletsen en overleggen dan wanneer je alleen reist. Het is gewoon iets gezelliger. Daarnaast vind ik het bijzonder om samen nieuwe plekken op de wereld te ontdekken en mooie herinneringen op te bouwen op de leukste manier die er is: samen op avontuur!

 

Wat zijn mijn favoriete reisbestemmingen? 

Costa Rica 

Vanwege de natuur en wildlife; zo ontzettend rijk & divers. Hier voel ik me helemaal thuis; als Jane in de jungle ;)

Het is ook fijn dat dit land erg goed te bereizen is met een 4x4 auto. Dit maakt het nog vrijer en avontuurlijker. Rondreizen met een auto vind ik heerlijk, het geeft een gevoel van ultieme vrijheid en het voelt fijn om een ‘huis op wielen’ te hebben.  ​

 

Japan

Japan is een bijzonder land met zijn eigen ‘vibe’. De cultuur, het respect en de vriendelijke mensen, de natuur, gebouwen, de manier van traditioneel slapen in een Ryokan en het eten zijn allemaal heel eigen op z’n Japans. Je stapt in een hele andere wereld die met geen enkel ander land te vergelijken is.

Nieuw Zeeland

Overweldigend mooie natuur en super leuk om hier met een camper rond te rijden en te kamperen. De kleur van de oceaan is bij het Zuider eiland intens blauw. Ik heb deze kleur nog nooit ergens gezien. De mensen zijn erg vriendelijk en gastvrij.

Ik zou hier zo kunnen wonen :) 


 

Wat is zijn de mooiste plekken waar ik bent geweest? 

Ko Lipe, een eilandje in het Zuiden van Thailand.

Ik was hier in 2006 tijdens mijn allereerste verre reis met mijn beste vriendin toen ik 21 was. 

In die tijd was het eiland nog niet toeristisch, het was er rustig en zo ontzettend mooi. Dit was mijn eerste ‘bounty eiland’ ervaring en dat heeft veel indruk gemaakt. Het had wit poederzand dat aanvoelde als bloem en een helder blauwe zee. In het midden van het eiland was het dorpje waar alle locals woonden. De kippen, honden en jonge kinderen renden hier in het rond en er stonden simpele hutjes van de eiland bewoners. 

'S avonds aten we verse vis op het strand, terwijl de zon langzaam onder ging en de lucht paars-oranje-rood kleurde.

We sliepen in een basic rieten hutje aan het strand met het geluid van de golven op de achtergrond. Paradise!

 

Hopewell Lodge, Marlborough Sounds, Nieuw Zeeland.

Hopewell Lodge ligt op een afgelegen plek in de Marlborough Sounds op het Zuider eiland, alleen bereikbaar met een bootje, vliegtuig of via een lange slinger weg. Het is een stuk land met een aantal guesthouses aan een baai, ver afgelegen van de bewoonde wereld, omringd door bossen en de prachtige helderblauwe zee. Ik strandde hier voor 3 weken tijdens de Covid lock down in maart 2020. Hier heb ik stilte, rust en de natuur echt helemaal kunnen laten bezinken. 

Wat is de meest teleurstellende plek waar ik ben geweest? 

Samarinda, de hoofdstad van Oost Kalimantan (Indonesisch Borneo).

Het was een vieze stad met voor mijn gevoel alleen maar mannen op straat en een sterk Islamitisch geloof. Niet dat dat erg is maar we voelden ons erg onveilig door de manier waarop we werden bekeken en behandeld. Het was alles behalve een warm welkom. Mijn vriendin en ik wilden vanuit hier naar de jungle om de orang-oetangs te zien (mijn grote droom) maar alles ging hier mis. Uiteindelijk is het ook niet gelukt door verkeerde informatie die we hadden gekregen van het nationaal park. Roos werd daarnaast ook nog eens ontzettend ziek door een Tyfus én Salmonella bacterie. Ze moest met spoed naar het ziekenhuis en ik heb haar 4 dagen verzorgd in een smerige hotel kamer met een verstopt toilet. We wilden zo snel mogelijk weg van deze plek.

Wat is de mooiste of leukste plek waar ik heb geslapen? 

Finca Maresia, Drake Bay, Costa Rica.

Bovenop de top van een berg op een afgelegen plek in Costa Rica ligt Finca Maresia. Het is een soort dorp van huisjes met één centraal open huis op een hoog platform met waanzinnig uitzicht over de vallei met allerlei dieren om je heen.

S ’avonds wordt er gezamenlijk aan de lange tafel gegeten. In de ochtend word je wakker van een fluit concert van allerlei verschillende vogels, heerlijk! Lees hier meer over deze bijzondere plek. 

Cape Flattery, Australië

Samen met drie vrienden ging ik kamperen op het strand van Cape Flattery. (Zie foto links bovenaan deze pagina) 

Het was in the middle of nowhere en om er te komen moesten we eerste lange stukken met Jeeps over het strand rijden.

'S avonds maakten we vuur op het strand en keken we naar de sterren. Wild kamperen in Australië is sowieso een van de vetste dingen die ik ooit heb gedaan. 

Ik heb nog zoveel meer mooie plekjes die ik met je wil delen. Op de pagina's 'bijzonder overnachten' in Colombia, Japan en Costa Rica deel ik nog meer tips. 

Wat zijn de meest memorabele plekken waar ik hebt gegeten? 

Een Frans restaurant in La Candelaria, Bogota, Colombia genaamd: ‘Sant Just’.

Een taco barretje in Mal Pais, Costa Rica: ‘La Esquinuita Del Taco’ (Ook wel 'Taco Corner') 

Sushi bij Mr Matsumoto in Matsumoto, Japan genaamd: ‘Kakube’.

Restaurant Frenchie is één van mijn lievelingsplekken om lekker luxe te eten in mijn hometown Haarlem.

Welke landen zou ik heel graag ooit nog eens willen bezoeken?

Met een camper door Canada reizen.

De Amazone bezoeken in Brazilië of Peru.

Ik zou heel graag nog eens terug gaan naar Japan. 

In Europa zou ik graag naar een keer naar Portugal willen gaan of road trippen en lekker veel eten in Italië.

Welke dromen voor de toekomst staan er op mijn bucket list?

Werken met apen in een afgelegen gebied. Bijvoorbeeld in Afrika of Indonesië. Een mooi project dat mij leuk lijkt om te doen is bijvoorbeeld het Batu Kapal Conservation Project op Sumatra. Het is middenin de jungle van Gunung Leuser Nationaal Park.

Een lange wereldreis maken van minimaal 6 maanden waarbij ik iets langer op plekken kan blijven om vervolgens weer door te reizen.

Een massage praktijk beginnen en/of masseren op mooie plekken in de wereld.

Wat is het beste reisadvies wat ik kan geven?

Zoek van te voren al veel uit zoals je reisroute, leuke slaapplekken, en alle overige handige info. Reserveer eventueel al wat slaapplekken voor de eerste week. En hou voor daarna wat ruimte open. (Afhankelijk van je reisbestemming).

Het is fijn om vrij te kunnen reizen en niet teveel te plannen. Maar helemaal niks plannen kost je een hoop uitzoek tijd op reis en is niet altijd effectief en relaxt.

Favoriete reisboek(en)?

‘De Rough Guide’ vind ik een fijne en overzichtelijke reisgids.

‘Before they Pass Away’ van Jimmy Nelson is een heel mooi fotoboek met foto’s van gemeenschappen over de hele wereld. Lees hier meer over het werk van Jimmy Nelson.

Op reis vind ik het ook altijd heerlijk om een goed fantasy verhaal te lezen om echt even helemaal op avontuur te gaan. 

Onmisbaar op reis?

Muziek, camera, E-reader en een groot zakmes.

Wanneer ik naar een tropische bestemming ga, neem ik altijd een bolletje touw mee om een muskieten net of mijn was aan op te hangen.

Goede inpak tips?

Ik heb eens van een vriendin geleerd om voor het inpakken per kleding item een maximum aantal vast te stellen en je ook echt hier aan te houden. Bijvoorbeeld: 4 paar sokken, 4 t-shirts,1 trui etc.

En zorg ervoor dat verschillende kledingstukken met elkaar matchen (Denk in setjes).

Mijn favoriete (reis) spreuk?

Lo Que Hay (It is what it is). 

Lees hier nog meer interviews met andere wereldreizigers over hun mooiste reisbestemmingen, ervaringen, tips en dromen.

 

bottom of page