top of page
20180222_200047.jpg

PLACES FOR MELANIE 

Naam: Melanie Kuijper

Leeftijd: 31

Beroep: Interieur Ontwerper

20180227_092550_edited.jpg

 

 

Met wie ga jij het liefste op reis? 

Ik reis het liefst met mijn vriend Wouter. 

Wat zijn jouw favoriete reisbestemmingen? 

 

Thailand.

Het weer, de prachtige eilanden, de cultuur en uiteraard het fantastische eten.​

 

Colombia.

Ik vind dit een super divers land, nog niet zo heel erg toeristisch. Maar ook door de witte zandstranden, de mooie snorkel plekken en de cultuur.

Zuid Spanje.

Met een paar uur ben je er. Heerlijk om hier een road trip te maken, het heerlijke weer, mooie kust lijn en tja uiteraard het geweldige eten!

 


 

Wat is zijn de mooiste plekken waar je ooit bent geweest? 

Deze vraag is mij vaker gesteld en ik blijf het erg lastig vinden om één antwoord te geven. De plekken waar ik ben geweest verschillen soms zo ontzettend van elkaar en kunnen met hun eigen kenmerken even fantastisch zijn. Hieronder een aantal van mijn favoriete plekken:

De Carretera Austral route door het Patagonische landschap in Chili.

Dit was echt waanzinnig mooi. Zulk divers landschap en vooral zo wijds en leeg.

Koh Phangan, Thailand.

De strandjes op het eiland Koh Phangan in Thailand zijn ook ontzettend mooi, maar weer totaal anders.

Taiwan.

Ik keek mijn ogen uit tijdens het snorkelen in het Kenting Nationaal Park in Taiwan. Daar ging een hele nieuwe onderwaterwereld voor mij open, fantastisch!

 

Rincon del Mar, Colombia

Nog een laatste pareltje wat ik wil aanraden is Rincon del Mar in Colombia. Deze plek is nog niet ontdekt door de grote groepen toeristen (ik hoop dat dit zo blijft).  Het is fantastisch om hier een week of langer helemaal niets te doen en alleen maar te genieten.

Wat is de meest teleurstellende plek waar je ooit bent geweest? 

Haha ook teleurstellende plekken ben ik wel eens tegengekomen ja. Dit kwam dan vaak doordat de plek erg toeristisch was en hierdoor tegenviel. Dit was bijvoorbeeld zo bij de Phi Phi eilanden in Thailand. Door al het toerisme en de hordes dronken jongeren viel voor ons het mooie landschap weg.

Ook zijn we in een toeristische val getrapt door naar een kust plaats in Peru te reizen. Het zogenoemde 'Galapagos in het klein'. Buiten dat we wel de Blue Footed Booby (een vogel) hebben gespot was de plek vooral vergane glorie. Erg toeristisch (vooral onder de Chinese bevolking) en het slapen en eten was veel te duur voor wat je ervoor kreeg.

Wij waren in ieder geval teleurgesteld, maar hadden de vrijheid om er zo snel mogelijk weer weg te gaan.

Wat is de mooiste of leukste plek waar je ooit hebt geslapen? 

Tijdens onze road trip door Zuid Chili hebben we een aantal keer in het wild gekampeerd. Wakker worden met de opkomende zon, de dauw nog op het gras en helemaal niemand om je heen. Dat voelde wel heel speciaal.

Naast alle andere tientallen bedden waarin we geslapen hebben blijft het Guesthouse Le Tonle in Kratie Cambodja mij ook nog altijd bij. Naast dat de kamer erg fijn was en de open regendouche fantastisch, was ook het eten beneden in het restaurant top. De Guesthouse wordt gerund door een non-profit organisatie die jongeren een opleiding en stage biedt. Met de gedachte dat je mensen steunt slaap je toch nog prettiger in dit Guesthouse.

Wat is de meest memorabele plek waar je hebt gegeten? 

Er zijn zoveel plekken waar we heerlijk gegeten hebben. Maar één favoriet is sowieso Din Tai Fung in Taipei Taiwan. Daar hebben we echt de meest fantastische Dim Sum gegeten. Je moet wel rekening houden met een lange wachtrij, maar dat is het zeker waard.

Ook de vers gevangen kreeft die we vervolgens zelf hebben klaar gemaakt in het kust plaatsje Rincon Del Mar Colombia zal ik nooit meer vergeten.

Welke landen zou je heel graag ooit nog willen bezoeken?

Dit blijft dan toch Thailand. Hier kun je op een makkelijk manier zelfstandig reizen en doordat we er al een aantal keren zijn geweest voelt het bijna als thuiskomen. Ik verlang nu al naar die heerlijke curry’s en fruit smoothies.

Welke dromen voor de toekomst staan er op jouw bucket list?

1. Een mooie reis maken door New Zeeland met een camper.

 

2. Een reis naar Mexico of Costa Rica staan ook al een tijdje op mijn reis bucket list. Het lijken mij inspirerende landen vol prachtige natuur.

3. Voor een langere periode op reis gaan. Een road trip vanuit huis, rijden door verschillende landen in Europa met een jeep en een tent op het dak. Rijden tot waar we kunnen en slapen onder de sterrenhemel in de natuur.

Wat is het beste reisadvies wat je kan geven of ooit hebt gekregen?

Laat je niet tegenhouden door praktische zaken, maar volg je hart.

Daarnaast is een beetje voorbereiding wel fijn. Wij boeken altijd de eerste paar nachten al van tevoren, zodat je relaxt aankomt op de plek van bestemming. Verder laten wij alles open zodat je vrij bent om juist ergens langer te blijven of bij tegenvallende locaties weer door kunt reizen.

Favoriete reisboek

Lonely planet.

Onmisbaar op reis:

Camera en e-reader.

Heb je een goede inpak tip?

Rol je kleding op, dit scheelt veel ruimte.

Wat is jouw favoriete (reis)spreuk?

"Vul je rugzak met verhalen, ervaringen en avonturen in plaats van met succes".

Lees hier nog meer interviews met andere wereldreizigers over hun mooiste reisbestemmingen, ervaringen, tips en dromen.

bottom of page