IMG_20201022_140802.jpg

PLACES FOR PATRICK 

Naam: Patrick Derkx

Leeftijd: 37

Beroep: Key Account Manager

IMG-20191007-WA0061.jpg

 

Met wie ga jij het liefste op reis? 

Ik reis het liefst samen met mijn vriendin. Ook kan ik het avontuur van alleen reizen waarderen!

Wat zijn jouw favoriete reisbestemmingen? 

Vietnam

Vietnam staat op nummer één. Het volk doet daar nog lekker zijn eigen ding en de balans tussen toerisme en afgelegen plekjes is perfect. De mindset van de gemiddelde Vietnamees is super positief. En het voer!! My gawd. Giga grotten, mega natuur…ja, love it daar.

Thailand

Op twee komt Thailand. Het is wel écht heel toeristisch geworden en met 5 bezoeken over de afgelopen tien jaar heb ik dat zien gebeuren. Daar is overigens niets mis mee, sterker nog daar komt ook heel veel leuks uit voort. Heerlijk eten, fantastische slaapplekken, veel leuke barretjes, mooie natuur en eindeloos veel massages. Ik zou oprecht nog wel even kunnen doorgaan maar wellicht kan je beter zelf daar gaan kijken :P

Panama

Ik ben ooit in Panama geweest waar ik de mooiste duik van mijn leven heb gemaakt en de 300 islands (San Blas Islands) zijn legendarisch. Als het eten beter was dan kwam Panama misschien wel op nummer twee, nu op de derde plaats ;)

 


 

Wat is de mooiste plek waar je ooit bent geweest? 

Tja dat is best een lastige vraag. Soms is het de plek zelf, soms is het het moment dat een plek zo prachtig maakt. Dus dat is een afweging…Dan komt er nog het (extreem verwende) dilemma dat ik op best veel tropische eilanden ben geweest en die best wat van elkaar weg hebben… Ok, ik ga voor een mix:

Maleisië

Mijn eerste keer backpacken ooit was ik in Maleisië. Ik was best sceptisch over backpacken en misschien zelfs een beetje wantrouwend over het idee om alleen een ticket te kopen zonder verdere plannen of accommodatie. 

Na mijn positieve ‘culture shock’ in Kuala Lumpur (wat op zich niet heel schokkend is qua welvaart…maar goed) hadden wij een bestemming uitgezocht. Een klein plaatsje zo'n 8 uur per bus. Ik had oprecht nog nooit langer dan 30 min een bus gezeten dus die lange rit vond ik al heel wat.

Toen wij aan de chauffeur vroegen of hij überhaupt in het plaatsje stopte kregen wij een soort grom terug wat moest volstaan als antwoord. Na ongeveer 8 uur in stress te hebben gezeten over ‘of dit wel goed kwam’ werden wij gedropt langs de weg bij een aangelegd complex van kleine vijvers waar vis gekweekt werd. Ik was ervan overtuigd dit een fiasco werd en zag oprecht niets wat er toerist-ig uitzag. Na 20 min zoeken (nog geen mobiel toen) vonden wij een collectief aan houten hutjes voor backpackers aan echt een parel van een strand. Met een super lieve local, te huur voor weinig (de hutjes, niet de local). Het strand was prachtig (denk aan de film 'The Beach') met als prettig verschil dat één van de lekkerste visrestaurantjes waar ik ooit ben geweest daar aanwezig was. Dat…was oprecht één van mijn mooiste plekken.  

Wat is de meest teleurstellende plek waar je ooit bent geweest? 

Weetje, ook de minder sprankelende spots hebben iets bijzonders. Soms maak je een tussenstop in een handels- (en dan bedoel ik niet schattige marktjes enzo) of vissersdorp waar weinig te doen is maar dat heeft ook wel weer wat.

Wat ik wel heel teleurstellend vond waren een aantal plekken in Cambodja waar het heel duidelijk was hoe de lokale bevolking ontzettend werd uitgeknepen door internationale concerns. Siem Reap is hier een voorbeeld van.

Wat is de mooiste of leukste plek waar je ooit hebt geslapen? 

Op mijn laatste reis naar Vietnam heb ik in één van de grootste grotten van de wereld geslapen: de Hang Son Doong grot in het Phong Nha-Ke Bang Nationaal Park. De grot is alleen bereikbaar door één dag door de jungle te reizen. Héél erg gaaf!

Wat is de meest memorabele plek waar je hebt gegeten? 

Dat restaurantje op het strand van Maleisië, de setting en het feit dat ik uitgehongerd was hielpen ook :D 

Welke land zou je heel graag ooit nog willen bezoeken?

Japan; een van de redenen is dat ik er zoveel over heb gelezen op Places Between Us. Daarnaast komen een hoop dingen die ik interessant vind uit Japan waardoor mijn interesse in dit land is gewekt. Bijvoorbeeld het eten, anime films, vechtsporten, messen en het slijpen van messen.

De mate van toewijding en discipline van Japanners vind ik ook erg inspirerend. Ik zou dit allemaal graag van dichtbij willen zien en mee maken. 

Welke dromen voor de toekomst staan er op jouw bucket list?

Ik zou in de toekomst graag een gezond gezin willen. Daarnaast wil ik mijn passie voor BBQ'en verder laten groeien in een professionele vorm. (When I Meat op Instagram) 

Wat is het beste reisadvies wat je kan geven of ooit hebt gekregen?

Het komt altijd goed, dus geniet van het moment.

Favoriete reisboek: 

Cliché maar de Lonely Planet. Ook al merk ik dat Tripadvisor dat voor mij heeft overgenomen op het gebied van informatie voorziening.

Onmisbaar op reis:

Een goed science fiction book (vaak van Stephen King) en het liefst een écht boek, dat gaat beter met zand enzo.

Heb je een goede inpak tip?

Als je naar een warm land gaat: Leg je spullen klaar en haal dan alles weg waarvan je denkt; "misschien is dit meer voor als het koud wordt". De eerste keer in Azië had ik serieus een spijkerbroek, trui en bergschoenen mee. Nooit aan gehad hahaha. So; travel light. 

Wat is jouw favoriete (reis)spreuk?

De heilige uitspraak 'Bia de dâu vay'? (Waar is het bier? ;)

Lees hier nog meer interviews met andere wereldreizigers over hun mooiste reisbestemmingen, ervaringen, tips en dromen.