top of page
  • Kelly Derkx

Nepal- deel 11: Dromerig

Wanneer je reist leef je in een tweede wereld, een wereld naast je eigen bekende en vertrouwde leventje thuis.

Soms voelt het als een droom, zo anders dan de realiteit die ik gewend ben. Sommige dagen voel ik me een beetje zweverig, een soort dromerig gevoel.

Misschien komt dat door alle nieuwe vreemde indrukken die ik krijg van de wereld om mij heen. In een droom ontmoet je soms mensen die je eigenlijk niet kent maar waar je toch de grootste avonturen mee beleeft. Je kent ze nog maar net en toch voelt het bekend en vertrouwd. Je deelt alles met deze onbekende vrienden en bespreekt belangrijke lessen in het leven. Net als in een droom schrik ik soms wakker en probeer ik te beseffen waar ik ben. Dan volgt een angstig gevoel en voel ik mij ineens erg alleen. Ik tast in het donker en probeer mijn zicht helder te krijgen.

Vervolgens ontspan ik mij weer en ga ik weer verder. In deze wereld zijn de dingen waar ik mij thuis druk om zou maken ineens niet meer zo belangrijk.

Ik vraag me af waar dit gevoel van vrijheid vandaan komt.. Is het omdat ik alles van thuis heb achtergelaten?

Mijn bagage van werk, mijn huis, boodschappen, mijn verplichtingen heb ik afgedaan. Misschien is het omdat ik weet dat de mensen in Nepal mij niet kennen en dus ook geen verwachtingen van mij hebben. Ik ben zo vrij als een vogel en heb minder bagage om mij druk over te maken. Of misschien is het omdat ik alleen in een vreemd land ben, waar ik tijd heb om mijzelf vragen te stellen. Toch is het moeilijk om deze twee werelden met elkaar te combineren; het bekende met het onbekende. De reden daarvoor zijn de mensen thuis om mij heen die mijn leven kleur geven. Ik besef mij nu, in deze onbekende wereld, dat ik mij het meest gelukkig voel met deze mensen om mij heen. Een mens is niet gemaakt om alleen te zijn. Een mens heeft anderen nodig om verhalen en liefde mee te delen. Toch is het goed om af en toe met een been uit het bekende te stappen, op zoek naar het onbekende avontuur. Om te ervaren hoe je bent in een wereld die je niet kent, zonder al je bagage en de veiligheid van vrienden, familie en geliefden om je heen. Spring in het diepe en kijk wat er gebeurt!


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page