top of page
  • Kelly Derkx

Nepal- deel 13: Een nieuw avontuur

Mijn laatste dagen in het weeshuis zijn aangebroken. Ik heb besloten om mijn laatste drie weken vrijwilligerswerk om te zetten in een beproeving in het Himalaya gebergte. Ik hoop niet dat ik je nu teleurstel, het is een mooie tijd geweest, maar het is tijd voor iets anders. Mijn tijd als 'grote zus', 'vriendje', 'Kalli', 'Give me', 'Rasmilla'( vraag me niet waarom),'Miss' en 'Killer'( nogmaals, vraag me niet waarom) is voorbij.

Ik voel mij voldaan en ik heb mijn schoolproject over de ontwikkelingen in Nepal onder barre omstandigheden afgemaakt. Oké nu overdrijf ik een beetje, maar het was best een quest om een rustig momentje in een hoekje van mijn kamertje te vinden. De kindjes leken het te ruiken wanneer ik geconcentreerd aan het werken was.

Dan kwamen ze op mijn deur bonzen met de meest vreemde "give me" verzoeken. Maar goed het is gelukt, mijn project is klaar. Het voelt gek om deze plek achter me te laten. Langzaam ben ik me grote zus Kelly gaan voelen voor al deze aapjes. Mijn dagelijkse routine van wakker om 6 uur, maar pas echt wakker om half 8, werken aan school, rijst, afwassen, schoonmaken, werken aan school, lunchen, thee drinken, spelen met de kids, rijst, afwassen, film kijken en naar bed zit er goed in. Ik ben gesteld geraakt op de kinderen en in mijn fantasie neem ik de liefste met mij mee naar huis.

Aan de andere kant voelt het heerlijk om te vertrekken, een nieuw avontuur te gemoed. Het voelt alsof ik een stukje van mijn vrijheid terugkrijg. Mijn vrijheid werd hier toch beperkt. Af en toe voelde ik me net zelf een weesje: Stiekem giechelend met de andere meiden op mijn kamer met koekjes, mijn spulletjes altijd verbergen zodat de kiddo's het niet stelen en de moeders die mij vertellen hoe ik moet afwassen en schoonmaken.

Ondanks dit was het een bijzondere ervaring. Het back to basic leventje heeft de "Jane" weer in mij losgemaakt.

Ik heb geleerd om meer geduld te hebben, om te genieten van een moment, ik waardeer mijn leven, heb genoten van de kinderen die het leven als een grote speelplaats zien en eigenlijk alleen maar liefde willen ontvangen.

Ik heb bewondering voor de hardwerkende moeders en dit alles heeft mij laten groeien. Nu gaat deze Jane richting de Himalaya's voor een nieuwe beproeving; een trekking in het Langtang gebied. Samen met Georgia en Emily ga ik op pad met mijn 'grote schoenen'.

Het gebied staat bekend om zijn National Park met aapjes, watervallen, kleine dorpjes, vogels, bergen, bossen en prachtige uitzichten. Het wordt een nieuw avontuur in het 'Disney achtige' Himalaya gebied. Er is waarschijnlijk geen internet dus ik hou het spannend.....


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page