top of page
  • Kelly Derkx

Nepal- deel 17: Heb je even?

Je begint aan een reis voor het avontuur, om iets te leren, om nieuwe mensen en culturen te leren kennen.

Of gewoon om jezelf over te geven aan een andere leefomgeving en te kijken wat dat met je doet. Je geeft je over aan deze nieuwe omgeving, je dompelt je onder in een nieuwe cultuur. Je ontdekt nieuwe gebieden, ontmoet mooie, indrukwekkende en soms ook gekke mensen en je proeft nieuwe smaken.

Je wordt als het ware even wakker geschud en je staat weer op scherp. Hierbij wordt je blik op je leven thuis ook weer opnieuw afgesteld.

Ik besef mij dat het zo gemakkelijk is om opgeslokt te worden in het dagelijkse leven met alle daarbij horende verplichtingen.

De weken vliegen soms voorbij, de dagen zijn volgepland met werk, boodschappen en andere bezigheden. Tijd voor jezelf, dat moet je inplannen, net als tijd voor plezier en ontspanning met vrienden en familie. Vraag jezelf eens af; waar leef ik voor? Wat vind ik het meest belangrijk in het leven? Vergelijk je antwoord dan met wat je werkelijk doet in het dagelijkse leven.

Leef je daadwerkelijk het leven zoals je het het lieft zou willen leiden? Doe je veel dingen die je eigenlijk liever niet doet?

Ben je vaak met de mensen waar je het meest van houdt? Vertel je ze ook weleens dat je van ze houdt?

Het leven is een achtbaan, het is voorbij voor je het weet. Dus geniet, lach, huil en schreeuw! Je wilt toch niet terugkijken op je 'rit' en beseffen dat je de finish met je ogen dicht hebt gehaald?

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page