top of page
  • Kelly Derkx

Australië- deel 2: 'Swagging'

Een verhaal schrijven over mijn reis blijkt dit keer een uitdaging. Hoe kan ik in woorden overbrengen dat ik de tijd van mijn leven heb gehad, hele bijzondere plekken heb gezien en lieve mensen heb ontmoet. Dat het mij nieuwe lessen heeft geleerd en vergeten kanten weer heeft wakker geschud. Ik heb mij tijdens deze reis volledig overgegeven aan de flow; geen plannen, maar zien waar de stroom mij naartoe brengt. Beslissingen maken in het moment, niet teveel nadenken in mijn koppie, maar afgaan op gevoel. En terwijl ik dat deed stroomde alles vanzelf de juiste richting op. Het bracht mij naar avonturen in de natuur, het loslaten van controle, bijzondere gesprekken, nieuwe vriendschappen en ontzettend veel lol.

Na mijn bezoek aan Cairns en het eerste kampeer avontuur ben ik naar het zuiden gereden richting Airlie Beach. Alleen in mijn auto met de muziek hard op de achtergrond rijdend door de groene omgeving, met een dikke glimlach constant op mijn gezicht. Daar ben ik een paar dagen gebleven om te gaan zeilen over de Withsundays met parelwitte stranden, een blauwe zee en te snorkelen met schildpadden. Ik sliep via Airb&b in een appartement bij Katherine. Van wie ik geen feestjes mocht geven, maar zelf midden in de nacht lallend thuis kwam met gezelschap en harde muziek. De volgende dag konden we er wel om lachen. Ze had ook waanzinnig uitzicht op de zee en een kitten, dat maakte veel goed ;)

Hierna besloot ik de "plannen" om te gooien en terug te rijden naar waar ik vandaan kwam in plaats van verder af te zakken naar het zuiden. Terug naar Cairns in het noorden om nog eens 8 dagen te kamperen en de feestdagen te vieren met lieve mensen om mij heen. Met kerst lag ik drijvend op een opblaasbeest biertjes te drinken in een rivier. De boys druk met één van hun vele kampeer-missies: Het bouwen van een drijvend kampvuur. Tot mijn verbazing dreef deze binnen no time op het water voorbij.

Zo waren er nog meer bijzondere activiteiten en momenten; we aten de meest lekkere, rare, bij elkaar geraapte maaltijden uit plastic kommetjes. Speelden spelletjes zoals "Float-minton" (Badminton vanaf opblaasbeest in het water) en "Sink the can" (Al bier drinkend, liggend in de rivier met 4 man zoveel mogelijk keien gooien naar een leeg bier blikje aan een touwtje om het z.s.m te laten zinken. Of in de auto; de "Chew Challenge" (hoe lang je NIET kan kauwen op een plakkerig toffee snoepje) en de "Thermite Ant Hill Shape"- game (wat je met veel fantasie ziet in een termieten heuvel langs de weg)

We zijn meerdere keren verplaatst naar een nieuwe plek. Telkens ergens in the middle of nowhere. Als een team gestructureerde Minions gingen we na aankomst op een nieuwe plek meteen aan de slag; spullen uitladen, gif opspuiten tot geen mug er meer doorheen komt, ochtend-schaduwplekken bepalen aan de hand van de zon (Na 10 minuten zon in de Swag tent ben je dark roasted), Swags opzetten, hout zoeken en vuur maken, hangmat ophangen, eten maken, stoelen om het vuur, biertje in de hand, muziek aan en chillen maar. Het turen naar de sterrenhemel en de maan werd een nachtelijk ritueel. Op weg naar het afgelegen Cape Flattery scheurden we met de auto's door zandduinen en over het strand om daar s'avonds onze tent op te zetten. Soms reden we de auto vast in het zand en moesten we meerdere keren een poging doen om een heuvel op te komen. Met een harde "Woehoooooo-kreet" was mijn ontlading altijd groot bij succes. Op het strand bij Cape Flattery werden we gewaarschuwd voor een 4 meter lange krokodil gesignaleerd in de zee. Dat was toch wel een dingetje; dat je met 34 graden volledig bezweet niet ff lekker dat prachtige water in kon duiken. Big Alex zag ik na een "fuck it!" in superspeed 3x omrollen in een ondiep lullig laagje water, om toch iets van verkoeling te krijgen. De afwas deed ik in zee met mijn ogen constant op het heldere water gericht. (Nog nooit zo snel klaar geweest) De boys vertelden me verhalen over krokodillen die s'nachts weleens een Swag te grazen nemen en deze terug het water in slepen met het slapend mens er nog in. "Houd je wel je mes bij je? " Vroeg Aag me bloed serieus voor het slapen gaan. "Dan kan je jezelf aan de andere kant eruit snijden als een krok je mee sleurt".... Die nacht hoorde én voelde ik van alles om mij heen kruipen. Ik werd wakker van tientallen mieren in mijn Swag, die ik handig op een mierennest had gezet. Na eerst een blonde poging met een gifbus mijn hele tent inclusief mijzelf te hebben vergast, heb ik de Swag tent met veel gevloek maar versleept naar een nieuwe plek. Bij elk geluid zat ik klaarwakker rechtop om met mijn zaklamp de omgeving te scannen door het gaas van de Swag tent. Ik had de hele nacht geen oog dichtgedaan en mijn mes stevig in mijn hand vastgehouden.

De volgende dag werd ik hard uitgelachen maar was er ook even verwarring of mijn tent dan toch was gegrepen door een croc, omdat hij niet meer op zijn plek stond. Er was alleen nog een sleepspoor te zien in het zand bij de mierenheuvel vandaan..

Ik vergeet de tijd en de dagen en wordt met de dag viezer. De muggen lusten me rauw en geen plekje bil blijft bespaard. Maar wat voel ik me heerlijk zo in de natuur. Alles wat onbelangrijk is valt weg.

We eindigen de laatste dagen op een plek aan een rivier waar we samen met nog 2 vrienden en 4 hele blije honden een super kamp hebben gebouwd. S'ochtends word ik gewekt door snuivende neuzen van de honden die ze tegen het gaas van mijn Swag duwen om erin te komen. Als dat niet werkt werpen ze zich op mijn tent die dan half instort. Overdag rennen ze met zijn vieren hyper heen en weer door ons kamp. Ook duiken ze constant stenen op in de rivier (?) die ze overal in het kamp achterlaten. S'avonds liggen ze uitgeteld onder dekentjes tussen ons in als we op een mat naar de sterren liggen te kijken. We drijven op onze opblaas beesten af in de rivier, de honden floaten met ons mee en hebben ook de tijd van hun leven.

Teruggekomen op oudjaarsdag in Cairns neem ik de beste douche ooit. S'avonds knallen we met zijn allen in de stad het nieuwe jaar in. Een goed begin....Op naar een nieuw jaar vol avontuur en genieten....

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page