top of page

 

Salento 

Na aankomst in Bogota was Salento mijn eerste bestemming. Na een nachtje uitrusten van de reis naar Bogota ben ik met het vliegtuig naar Pareira gevlogen. De vliegreis duurt ongeveer 1uur en een goedkope optie om mee te vliegen is bijvoorbeeld Viva Air.

Vervolgens kan je vanuit Pareira met de bus of taxi naar het stadje Salento reizen. Ik had ervoor gekozen om vanaf het vliegveld samen met twee andere reizigers een taxi te delen.

Wil je niet vliegen en liever met de bus van Bogota naar Salento afreizen? Dat kan ook. Er is alleen (nog) geen directe verbinding tussen Bogota en Salento. De bus vertrekt vanaf 'Terminal de Transporte' in Bogota richting Armenia (ongeveer 8 uur, bijvoorbeeld met Bolivariano) In Armenia stap je over op de bus richting Salento (ongeveer 1 uur) 

Ik vond Salento echt de moeite waar om te bezoeken. Het stadje zelf is klein en gezellig. Maar het hoogte punt voor een bezoek aan deze plek is een wandeling door het bekende Valle de Cocora. In deze vallei staan de hoogste palmbomen ter wereld.

Het is een sprookjesachtige wandeling met verschillende landschappen, paarden, koeien, kolibries en watervallen. 

Het was één van de mooiste wandelingen die ik heb gedaan tijdens mijn reizen.

(Lees een stukje uit mijn blog over deze plek in het verhaal 'Colombian Chills'

 

Vanuit het dorpje Salento ga je vanaf 'Plaza de Bolivar Salento Park' met een Jeep naar de vallei om daar te kunnen starten met de wandeling. Deze rit met de Jeep vond ik al ontzettend leuk. Je rijd samen met andere reizigers door het mooie landschap onder het genot van Colombiaanse muziek. Je kunt zelfs achterop de Jeep gaan staan (of eerder 'hangen') De Jeeps vertrekken elk uur vanaf 6.10 tot 5.00. Ik raad aan om zo vroeg mogelijk te starten met de wandeling, dan heb je de meeste kans op goed uitzicht in de vallei. Neem genoeg eten en drinken mee want als je de lange wandeling gaat doen en een beetje de tijd wilt nemen ben je zo 6 uur onderweg. Ik zou zeker aanraden om voor de lange wandeling te gaan. 

Naast de wandeling door Valle de Cocora kan je in Salento bijvoorbeeld ook op bezoek bij een coffee farm.

Bezoek bijvoorbeeld de kleinschalige biologische farm 'Tour de la Finca Cafetera Las Brisas, Don Elias'.

Of probeer één van de lekkere restaurantjes in het dorp. Onze favorieten waren 'Etnia arte y sabor' voor Colombiaans eten met goede vegetarische opties. Of 'Brunch de Salento' (American, Diner, International, Healthy, Vegetarian Friendly, Vegan Options)

In Salento verbleef ik bij het Coffee Tree Boutique Hostel. Het ligt ongeveer 10-15 minuten lopen vanaf het centrum. Een hele fijne plek om te verblijven met prachtig uitzicht. Lees hier meer over het hostel.

Vanuit Salento zijn we met de bus naar Medellin gereisd. De busrit duurde ongeveer rond de zeven uur. Je maakt een tussenstop in Armenia of Pareira. 

Bekijk hier de foto pagina van Colombia voor meer afbeeldingen van Salento 

bottom of page