top of page

 

Tips voor de leukste reisboeken.

Op deze pagina vind je tips voor de leukste boeken over reizen. 

Bekijk hieronder alle tips, om alvast inspiratie op te doen voor jouw toekomstige reisplannen, om weg te dromen bij foto's van mooie bestemmingen of bijvoorbeeld als mooi cadeau voor iemand die van reizen houdt. 

 

781x1200.jpeg

Fulltime Avonturier
Tamar Valkenier

Op haar 28e besloot sterrenchef en recherchepsycholoog Tamar dat ze een vrij een avontuurlijk leven wilde. Ze liet alles achter zich en vertrok op een twee jaar durende reis om de wereld per fiets!
De reis begon in Europa maar ging daarna verder. Met een paard, kameel en hond reisde ze vier maanden door Mongolië en liep 600 km door Jordanië. 
In het hooggebergte van Nieuw Zeeland leefde ze als jager/ verzamelaar samen met Miriam Lancewood (bekend van Mijn Leven in de Wildernis) In dit boek doet Tamar verslag van haar reizen en vrije leven. 

Best in Travel 2020 Bol.com.jpg

Best in Travel 2020 
Lonely Planet (Engelstalig)

Elk jaar komt Lonely Planet met inspiratie voor de beste landen, regio's, steden en bestemmingen. 
In Best in Travel 2020 ontdek je onder andere: de top 10 van landen, regio's, steden en bestemmingen met de beste prijs, de beste nieuwe plekken om te verblijven, de beste nieuwe eetervaringen, de beste duurzame reizen voor gezinnen, hoe je je ecologische voetafdruk kleiner maakt en hoe je lokale gemeenschappen kan helpen. 

Take a break bol.com.jpg

Take a Break
Sara van Geloven

Sara is de voormalig hoofdredacteur van Lonely Planet Magazine. In Take a Break schrijft zij over de toegevoegde waarde van een sabbatical of een langere tijd in het buitenland. Zoals stage, vrijwilligerswerk of om rond te reizen.
 Ze geeft onder andere tips over voorbereidingen, inspiratie voor bestemmingen, tools voor een goede planning en sparen. Als jij altijd al hebt gedroomd van een langere tijd in het buitenland en wel wat hulp kan gebruiken met de voorbereidingen is dit een leuk boek om te lezen.

Backpack Bestemmingen.jpg

Backpack Bestemmingen
Roëll de Ram

Dit boek is geschreven door de oprichtster van de reisblog We Are Travellers. Roëll schrijft over 24 verschillende landen over de hele wereld die goed geschikt zijn om te backpacken zoals onder andere Amerika, Mexico, Brazilië, Vietnam, Japan en Cuba. 
In dit boek vind je mooie illustraties en tips over routes, highlights, budget en vervoer. Een boek vol inspiratie voor zowel de backpacker on a budget als voor de reiziger die op zoek is naar iets meer luxe.  

Wanderlust bol.com.jpg

Wanderlust
Gestalten

Dit boek met prachtige foto's van natuurgebieden en uitzichten staat vol met de mooiste en meest legendarische wandelroutes ter wereld.
Van hikes over de spannende Canyon Trail in het Zion National Park, het pelgrimspad op de heilige Kumano Kodo in Japan, tot de Caminito del Rey in Spanje. 
Lees over wandelroutes door woestijnen, bossen ijslandschap en langs kusten.
Een erg mooi boek om je zin in avontuur mee te stimuleren!

814x1200.jpeg

De atlas van afgelegen eilanden
Judith Schalansky

In het boek "De atlas van afgelegen eilanden" neemt Judith Schalansky ons mee naar vijftig afgelegen plekken, variërend van Tristan da Cunha tot het atol Clipperton, en van Christmaseiland tot Paaseiland. Ze vertelt daarbij ongelofelijk bizarre verhalen die alleen de werkelijkheid kan bedenken. Deze verhalen gaan over zeldzame dieren, eigenaardige mensen, gestrande slaven, eenzame natuuronderzoekers, verdwaalde ontdekkers, verwarde vuurtorenwachters, vergeten schipbreukelingen en muitende matrozen. Kortom, het gaat over mensen die vrijwillig of onvrijwillig in de rol van Robinson Crusoe belanden, en die laten zien dat de meest avontuurlijke reizen zich nog steeds in het hoofd afspelen, met de vinger op de landkaart.

550x726.jpeg

Ibiza Stories
Lizzy van der Ligt

Lizzy neemt je in dit boek mee naar het Ibiza van haar jeugd. Ze deelt haar geheimen over de leukste onontdekte plekjes, restaurants en strandjes.
Ook schrijft ze over onbekende vintage winkels, de unieke eiland bewoners, de meest fotogenieke plekken en waarom je juist in de winter op Ibiza moet zijn.
Dit boek is voor iedereen die nieuwsgierig is naar Ibiza; of je nou al een reis in de planning hebt of lekker wilt wegdromen.
Het staat boordevol leuke tips (en foto's) zodat je weet waar je moet zijn en ook hoe je de drukke toeristische plekken kan ontlopen.   

550x703.jpg

Before They Pass Away
Jimmy Nelson (Engelstalig)

In het dit foto boek van fotograaf Jimmy Nelson staan indrukwekkende beelden van gemeenschappen over de hele wereld. Super mooi om te zien dat er nog plekken op de wereld zijn waar mensen afgezonderd leven met hun eigen tradities en gebruiken.
Vaak met respect voor de aarde, dieren en één met de natuur. Lees hier mee over Jimmy Nelson.
Dit boek is een uniek exemplaar om te koesteren en bijvoorbeeld op een mooie plek in je huis tentoon te stellen. 

Japan in honderd kleine stukjes bol.com.

Japan in honderd kleine stukjes
Paulien Cornelisse

In dit grappige kleine boekje schrijft columniste en theatermaker Paulien Cornelisse over haar liefde voor Japan. Jarenlang houdt ze een 'Japan verzameling' bij over dingen die ze weet door haar reizen naar dit land en door het VPRO programma Tokidoki.
In dit boekje staan allerlei Japan 'weetjes', grappige illustratie's en ook observatie's over de Japanse taal. 
Dit boekje is voor reizigers, thuisblijvers, taal liefhebbers en andere nieuwsgierigen.  

Solo reizen bol.com.jpg

Solo Reizen
Liesbeth Rasker

In Solo Reizen schrijft reisblogger en columniste Liesbeth Rasker over alleen op reis gaan. Ze vertelt over hoe het is om alleen te reizen en deelt tips. Het is een boek voor iedereen die nieuwsgierig is naar solo reizen of inspiratie zoekt voor een mooie reis. 
Lees over een rondreis door Italië, olifanten spotten in Sri Lanka of kamperen op een onbewoond eiland in de Filipijnen en nog veel meer. 
Liesbeth heeft ook een prachtige podcast over rouwen en de dood genaamd 'Dag voor Dag'. Bekijk hier

The place to be bol.com.jpg

The Place to Be 
Lonely Planet

Dit boek met prachtige foto's en illustraties gaat over de meest magische plekken op de wereld. Nikki vertelt over de legendes en geschiedenis van bijzondere locaties zoals Stonehenge, Uluru in Australië, Fairy Glen op het eiland Skye en het Roze Meer in Senegal. Ze neemt je mee naar plekken waar magie ooit heeft bestaan, of nog steeds aanwezig is ;)
Onder andere over; aarde chakra's, heilige en genezende plekken, sprookjes achtige locaties en de mysterieuze leylijnen (energie banen op de aarde). 

849x1200.jpeg

Tropical Escapes
Lieke Pijnappels

In het boek "Tropical Escapes" neemt Lieke Pijnappels je mee naar de meest fantastische tropische oorden. Het is een boek dat je laat wegdromen en waar je plannen mee kunt maken. Het zit vol met verhalen, tips en prachtige foto's.

Voel je je al maanden neerslachtig? Lijkt het alsof je Casper het Spookje bent? Dan is het hoog tijd om op te laden op een plek waar de zon je constante metgezel is. Er is geen beter medicijn dan te dobberen in een helderblauwe zee, met blote voeten in het zand en een flinke dosis zonne-energie. In "Tropical Escapes" deelt Lieke Pijnappels van het reisblog Little Wanderbook haar favoriete tropische bestemmingen met prachtige foto's en boeiende persoonlijke verhalen en adviezen. Denk aan surfen in het avontuurlijke Sri Lanka, zeilen in het betoverende Belize, onder de sterren slapen in de eindeloos mooie outback van Australië, of op zoek gaan naar de mooiste waterval in de Dominicaanse Republiek.

We like Bali bol.com.jpg

We like Bali
Pris & Eve

Pris en Eve van het succesvolle reis & lifestyle blog Welikebali nemen je mee naar alle geheimen van Bali en omstreken. In 2009 zeiden zij hun baan op en vetrokken ze naar Bali. In deze praktische en inspirerende reisgids geven ze insiders tips over de leukste plekken om te eten, slapen, de beste surfspots, stranden, spa's, yoga scholen, winkels en plekken om te bezoeken. Je vind ook tips over de mooie omringende eilanden zoals Nusa Lembongan, Ceningan en Penida, de Gili eilanden en Flores.
Of je nou alleen reist of met een partner en kids, deze gids is een topper om je reis nog leuker te maken.  

Homage to Humanity.jpg

Homage to Humanity
Jimmy Nelson (Engelstalig)

Na het fotoboek 'Before They Pass Away' bracht Jimmy ook het boek 'Homage to Humanity' uit.
In dit boek gaat hij de verdieping in door middel van interviews met de geportretteerde mensen en 'behind the scenes' fotografie. Wederom een pareltje van een boek om doorheen te bladeren en je te laten inspireren door het werk van deze fotograaf. 

Verliefd op Nederland.jpg

Verliefd op Nederland
Roëll de Ram

Ook dit boek is net als Backpack Bestemmingen van de hand van wereldreiziger Roëll de Ram. 
In dit boek neemt ze je mee naar verschillende bijzondere plekken in Nederland. Plekken vol met wildlife in de natuur en bijzondere locaties om een nachtje te slapen.
Het gaat onder andere over higlights, culturele hotspots, mooie boottochten, bijzondere stranden, eetplekken en steden. En het laat zien dat Nederland een fijne reisbestemming kan zijn. 

Bucketlist reizen bol.com.jpg

Bucketlist Reizen 
Marloes de Hooge

In Bucketlist reizen vind je inspiratie voor mooie trips over de wereld voor op je bucketlist. 
Marloes van reisblog Travelvalley geeft praktische tips en informatie over de meest bijzondere plekken op aarde. Onder andere over een roadtrip langs de Westkust van de V.S tot in Jordanië, een mysterieuze droom die werkelijkheid wordt in Marrakech en avonturen in IJsland. Door de mooie afbeeldingen neemt dit boek je mee naar mooie dromen in verre landen. 

Waar magie te vinden is bol.com

Waar magie te vinden is
Nikki van de Kar

Dit boek met prachtige foto's en illustraties gaat over de meest magische plekken op de wereld. Nikki vertelt over de legendes en geschiedenis van bijzondere locaties zoals Stonehenge, Uluru in Australië, Fairy Glen op het eiland Skye en het Roze Meer in Senegal. Ze neemt je mee naar plekken waar magie ooit heeft bestaan, of nog steeds aanwezig is ;)
Onder andere over; aarde chakra's, heilige en genezende plekken, sprookjes achtige locaties en de mysterieuze leylijnen (energie banen op de aarde). 

41gOOjJ4e0L.jpeg

Omwegen naar het einde van de wereld
Karin Marijke Vis

"Omwegen" vertelt het avontuurlijke verhaal van Karin-Marijke en Coen, die 70.000 kilometer door Zuid-Amerika reizen in 3,5 jaar. Ondanks waarschuwingen steken ze vol vertrouwen de oceaan over met hun antieke Land Cruiser. De reis door Patagonië, over de Andes en naar de Pantanal wordt gekenmerkt door bijzondere ontmoetingen en adembenemende landschappen. Na 3 jaar en 40 grensovergangen stort hun huis op wielen in. De restauratie wordt een culturele botsing, en de vraag blijft: krijgen ze hun huis op wielen terug en in welke staat? Een boek voor wie wil begrijpen wat het betekent om jarenlang onafhankelijk de wereld te verkennen vanuit een auto.
 

 meer boeken tips? 

Bekijk ook de pagina met tips voor avontuurlijke boeken over innerlijke reizen! 

ashley-batz-betmVWGYcLY-unsplash.jpg
bottom of page