top of page
Op zoek naar antwoorden bol.com.jpg

Op zoek naar antwoorden

Wiggert Meerman

Dit is één van mijn lievelingsboeken van het afgelopen jaar. In 'Op zoek naar Antwoorden' beschrijft de Nederlandse Wiggert Meerman zijn lessen en inzichten die hij op deed tijdens een bijzondere reis met zichzelf in de Amazone. Waar hij veertig dagen bij een inheemse stam verbleef om een eeuwenoud reinigingsritueel te volgen. 

In dit boek met prachtige afbeeldingen van een kunstenaar beschrijft hij onder andere de thema's die hij onderweg tegen is gekomen. Zoals liefde, angst, controle, eenzaamheid en nog veel meer. 

Voor de liefhebbers van spirituele groei, sjamanisme, persoonlijke ontwikkeling en plant medicijnen (Ayahuaska) 

550x734.jpg

Alice in wonderland 

Lewis Carroll

Wie kent dit bijzondere verhaal van Alice in Wonderland niet? 

Het is een klassieker voor jong en oud vol mysterieuze figuren en verwarrende situaties.

Een fantasierijk verhaal vol woordspelingen, raadsels en zelfverzonnen woorden van de schrijver Lewis Carroll. Alice in Wonderland (en Alice in Spiegelland) leest als een chaotische droom en is een ontdekkingsreis waarbij je telkens terecht komt in een nieuwe avontuurlijke en bizarre situatie.

Een mooi boek om toe te voegen aan je verzameling van klassiekers. 

The place to be bol.com.jpg

The Place to Be

Lonely Planet

Aan de hand van 12 verschillende emotie's zoals avontuurlijk, gepassioneerd of kalm neemt Lonely Planet je mee naar 240 mooie bestemmingen op de wereld waar je deze emotie kan ervaren. Elk hoofdstuk neemt je mee naar een bijzondere bestemming. Van bruisende steden en heilige plekken, tot in de wilde natuur. De fotografie is zoals in de meeste Lonely Planet boeken weer waanzinnig mooi. 

815x1200.jpg

Polpo, een culinaire reis naar de achterstraatjes van Venetië

Russell Norman

Ik werd laatst verrast door een overheerlijk 3 gangen diner uit dit kookboek. Het boek zelf is bijzonder vormgegeven met een unieke kaft (waardoor het ook handig open blijft liggen). De engelse chef-kok Russell Norman neemt je mee naar de culinaire wereld van Venetië. Geïnspireerd door het eten dat geserveerd wordt in achterbuurten, markten en vooral bàcari (kleine restaurant kroegjes waar simpele locale gerechten, snacks en wijn worden geserveerd). Ontdek één van de grootste verborgen keukens van Venetië. 

De jongen de mol de vos en het paard bol

De jongen, de mol, de vos en het paard

Charlie Mackesy

Buiten het mooie verhaal over vriendschap, liefde en jezelf zijn is dit boek echt een kunstwerkje om naar te kijken. 

De teksten zijn met de hand geschreven (In het Nederlands vertaald door Arthur Japin) en op elke pagina vind je betoverende illustratie's. 

De illustraties en poëtische teksten vertellen het verhaal over een bijzondere vriendschap tussen een jongen en drie dieren. Ze vertellen je verschillende levenslessen en nemen je even mee in een andere wereld. 

Als je op zoek bent naar een speciaal cadeau is dit boek echt een aanrader.

Waar magie te vinden is bol.com

Waar magie te vinden is

Nikki van de Car

Dit boek met prachtige foto's en illustraties gaat over de meest magische plekken op de wereld. Nikki vertelt over de legendes en geschiedenis van bijzondere locaties zoals Stonehenge, Uluru in Australië, Fairy Glen op het eiland Skye en het Roze Meer in Senegal. Ze neemt je mee naar plekken waar magie ooit heeft bestaan, of nog steeds aanwezig is ;)

Onder andere over; aarde chakra's, heilige en genezende plekken, sprookjes achtige locaties en de mysterieuze leylijnen (energie banen op de aarde). 

550x785.jpg

De Fontein

Els van Steijn

'De Fontein' is in dit boek een metafoor voor het familie systeem. Dit is een onlosmakende verbinding met je familie. Net als in de natuur zijn er in dit systeem onzichtbare connecties en principes waar je je niet altijd bewust van bent, maar die die grote invloed kunnen hebben op jouw leven.

 Je leert in dit boek wat je eigen unieke plek is binnen dit systeem. Op jouw plek ontvang je de stroming die bepaald hoe jouw leven verloopt. Veel mensen staan niet op de juiste plek waardoor ze op verschillende gebieden problemen kunnen ervaren. Dit boek leert je om op de juiste plek te gaan staan binnen jouw fontein. Het is een prachtig boek met waardevolle inzichten.

874x1200.jpg

Simpel

Ottolenghi

Na de succesvolle kookboeken 'Plenty' & 'Jeruzalem' heeft Ottolenghi het boek 'Simpel' uitgebracht. Dit kookboek staat vol met heerlijke gerechten en draait om eenvoud. Heerlijke gerechtjes die niet te ingewikkeld zijn om te bereiden. Wil je avocadoboter op toast met tomatensalsa, saffraan-mosterd scones met cheddar en picalilly, burrata met gegrilde druiven en basilicum, of een bevroren munt-en-pistache chocolade cake? Mmmmmh smullen! 

dingen die je alleen ziet als je er de t

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Haemin Sunim

De Koreaanse Boeddhistische monnik Sunim schrijft in dit boek over verschillende levens thema's.

Zijn wijsheden en inzichten zijn bedoeld om je te inspireren om meer rust te vinden in de dagelijkse (drukke) wereld waarin we leven. De teksten gaan onder andere over liefde, vriendschap, werk, levensdoelen en omgaan met negatieve emoties en worden afgewisseld met mooie illustraties.

 

Een mooie boekje om cadeau te geven aan jezelf of iemand anders waar je zo nu en dan weer even in kan kijken als je behoefte hebt aan inspiratie of inzichten. 

550x788.jpg

Ho'oponopono

Ulrich E. Dupreé

In dit kleine boekje lees je over een Hawaiïaans vergevings ritueel dat toepasbaar is op vele manieren in het leven. Het gaat ervan uit dat alles en iedereen met elkaar verbonden is. Ondanks gevoelens als eenzaamheid en onthechtheid. In Hawaï geloven ze dat ziekte ontstaat door stress wat voortkomt uit woede, verdriet en schuld.. Met behulp van Ho'oponopono leer je hiermee om te gaan en nare situaties om te buigen naar leerzame ervaringen. Er zijn maar vier zinnen nodig om tot jezelf en anderen te komen: Het spijt me, ik hou van je, vergeef me, dankje. 

Holistik handboek bol.com.jpg

Holistik Handboek

Body, mind, soul & holy crap

Het Holistik Handboek geeft een praktische en realistische visie op het holisme. Deze levensovertuiging gaat ervan uit dat alles met elkaar verbonden is. Door je binnenwereld op te ruimen kun je meer gaan leven vanuit je volle potentieel. De schrijvers Karlijn en Evelyn delen hun eigen ervaringen en vertellen over de wijze lessen van experts die zij om zich heen hebben verzameld met het online platform Holistik. In het boek vindhema's als natuur, hooggevoeligheid, familie, schoonheid, food en de toekomst. Een heel leuk boek om iemand cadeau te geven! 

524x840.jpg

Aleph 

Paulo Coelho

Ben je waar je wilt zijn? Doe je wat je wilt doen? Deze roman laat je zien hoe je in actie kan komen. In een reis door tijd en ruimte, verleden en heden neemt Paulo Coelho je mee op een reis door Europa, Afrika en Azië tijdens een zoektocht naar vernieuwing en spirituele groei. 

Over vriendschap, liefde, geloof en vergeving, het opzij zetten van angst en het ego en alle uitdagingen die hierbij komen kijken. 

Elk moment is een nieuw begin! 

bottom of page