top of page

VILLA YIRA

ECO HOTEL

El Zaino

(Vlakbij Tayrona Naional Park) 

Villa Yira was voor mij één van de meest bijzondere plekken om te overnachten in Colombia.

Het ligt 'off the grid' maar wel in de buurt van het Tayrona Nationaal Park. 

Wil je een 'Jane in de jungle' ervaring? Dan ben je hier op de juiste plek. 

 

"Tijdens het reizen kom je soms terecht op bijzondere plekken waar je je direct thuis voelt. Een plek gecreëerd door mensen met een droom. Waar alles bedacht en gemaakt is met veel liefde en aandacht.
Vila Yira is zo'n plek.
Het is echt een rot eind een heuvel op lopen. Maar als je dan aankomt is alles weer goed.

Het ligt afgelegen en is omgeven door jungle. Hier voel ik mij Peter Pan en Jane tegelijk. Kippen, katten en honden banjeren over het land. Kolibries vliegen in het rond. De 'huiskamer' is open in de buitenlucht. Hangmatjes hier en daar.

Om af te koelen is er een natural pool. Wat inhoudt dat je zwemt in een soort groene vijver met kikkerdril en de vissen aan je tenen sabbelen. We slapen in een huisje met open ramen en uitzicht op de jungle.   

's Avonds waait de harde wind door de kamer. Ik lig 'veilig' in de klamboe te luisteren naar het geluid van het leven in de jungle.'s Ochtends word ik wakker van de zonsopgang die schijnt op mijn gezicht door het open raam. Ik zet mijn zonnebril op een tuk nog even verder. In de verte hoor ik de brulapen brullen. Een oer geluid waar ik meteen een glimlach van op mijn gezicht krijg.

s Avonds eten we met z'n allen buiten aan een lange tafel. Drie gangen vers bereid door Hannah en Octavio. Met groente en fruit van het land. De vijf jonge honden rennen al spelend om ons heen. De honden leven als een echte roedel. Samen met wat honden van de buren. Soms zijn ze een paar dagen weg op avontuur, ze komen altijd weer terug. Mensen komen hier soms gestrest of moe aan. En vertrekken ontspannen en met een glimlach. "This place is like therapy" zegt Octavio met een trotse glimlach. En dat is het." 

(Stukje uit 'Arthurrito' - Blog Kelly Colombia)

Praktische info: 

Het hotel ligt heerlijk rustig maar ook afgelegen.

à la carte ontbijt en diner is beschikbaar op reservering.

Er wordt heerlijk vers gekookt! 

Daarnaast kan je altijd wat drinken aan de bar. 

Alle kamers hebben prachtig uitzicht, een badkamer en toilet.

Wifi is beschikbaar. 

Santa Marta is 35 km vanaf het hotel, Taganga is 38 km ervandaan.

Het dichtsbijzijnde vliegveld is

Simón Bolívar International Airport, 46 km van Villa Yira Eco-hotel.

Het Tayrona National Park is vlakbij!

Als je bijvoorbeeld met de bus of taxi aan komt en uitstapt aan de grote weg kan het Hotel lastig te vinden zijn.

Let op de routebeschrijving met eventuele pick up mogelijkheden die je ontvangt van Octavio en Hannah na het maken van je reservering.

Houdt er rekening mee dat als je te voet verder gaat, het een mooie maar flinke wandeling de berg op is van ongeveer 30 minuten. 

bottom of page