top of page

 

De leukste plekjes en tips voor Samos 

Gastblogger Melanie Bisschops emigreerde voor de liefde naar het mooie eiland Samos in Griekenland. Inmiddels woont zij hier al ruim twee jaar. Ze deelt met ons haar tips voor de leukste plekjes en must do's op het eiland. 

Samos is een enorm groen eiland in tegenstelling tot sommige andere Griekse eilanden. Het is dus ten eerste een must om een scooter of auto te huren om over het eiland te kunnen crossen. 

We hebben zo veel verschillende stranden die het stuk voor stuk waard zijn om er een bezoekje aan te brengen.

Het verschilt ook met stenen, kiezel of zandstrand. De mooiste stranden in onwillekeurige volgorde zijn:

Psili Amos: (staat voor zandstrand).

Dit is een breed zandstrand met bedjes, bamboe parasollen en uitzicht op de bergen van Turkije. 

 

Mourtia:

hier is eigenlijk niets georganiseerd wat zorgt voor een idyllisch plaatje met vissersbootjes in een heldere blauwe zee. 

 

Livadaki:

Met een schommel in de zee en palmbomen om je heen. (Zie afbeelding links bovenin deze pagina).

 

Het is ook een prachtig eiland voor lange wandelingen door de bergen of naar de watervallen van Potami.

Er zijn veel leuke typisch Griekse dorpsplaatsjes zoals Manolates waar je lopend doorheen struint en eindigt in het Loukas Tarverna met een onvergetelijk uitzicht. 

De wijnproeferij van Vakakis is ook een echte must als je het eiland bezoekt. Ze produceren de meest lekkere wijnen.

(Zie afbeelding in het midden bovenaan deze pagina).

 

Heb je ooit wel eens in een buitenlucht bioscoop gezeten?

In het dorpje Mitilini hebben ze wat lijkt op een grote tuin met een ware openlucht bioscoop. Met een groot scherm waar films van deze tijd in het engels op afspelen. Je kunt genieten van de film met een koud Grieks biertje en voor de film kun je pizza bestellen. Na afloop krijg je van het huis de Griekse lekkernij Loukoumades (kleine oliebolletjes met honing).

 

Naast de Taverna’s waar je kunt genieten van de traditionele gerechten zoals Moussaka , Souvlaki en verse vis gerechten, kun je hier ook terecht voor de smaak van de moderne Griekse keuken. Zelfs als je een avondje dagverse Sushi wilt eten is het de place to be. 

Je kunt voor een drankje aanschuiven op het terras van één van de havenplaatjes zoals Pythagorion of Kokkari maar ook als je meer op zoek bent naar een buiten club- achtige sfeer kom je in Samos stad aan je trekken.

Kortom; Samos is een bestemming voor een relaxte ontspannen vakantie waar niets hoeft en alles mag. Waar je uren door de bergen kan toeren of wandelen. Waar je elke dag naar een ander prachtig strandje kunt gaan en je 's avonds kan laten verassen met heerlijk eten. Ik ben een heel gelukkig mens omdat ik deze plek mijn thuis mag noemen. 

Bekijk hieronder het hele interview met daarin meer over Melanie's mooiste reisbestemmingen, ervaringen, tips en dromen. Of ga naar tips voor bijzonder overnachten in Samos. 

Screen Shot 2021-02-25 at 11.52.08.png
TUI_SVERIGE (37).jpg
bottom of page