top of page

 

Cartagena 

De levendige en kleurrijke stad Cartagena mag je niet missen tijdens een reis door Colombia. 

In deze stad vind je historie, oude koloniale gebouwen, uitgaansmogelijkheden en culinaire verwennerijen, winkels en nog veel meer.

In Cartagena ervaar je een mix van verschillende bezoekers van over de hele wereld. Aan de ene kant zie je veel jet set/cruise schip toeristen, dure winkels en luxueuze hotels. Of je ziet backpackers, lokale barretjes, oude gebouwen en straatverkopers.

Ga vooral eens lekker op een terrasje zitten om te observeren wat je allemaal voorbij ziet komen. 

Je kunt hier uren lang dwalen op zoek naar gezellige straatjes, steegjes en pleinen. Onderweg maak je de mooiste foto's want overal zie je mooie architectuur, kunst en kleur. 

Ik raad aan om minimaal twee dagen te plannen om Cartagana te bezoeken. De stad kan erg druk en heet zijn, mede daardoor waren twee nachtjes voor mij voldoende. 

Het is leuk om in het oude centrum te verblijven, hier zijn prachtige gebouwen en voel je de gezellige sfeer zodra je naar buiten loopt.

Het oude centrum wordt omringd door een oude muur (La Murallas) waar je ook overheen kunt lopen (vermijd dit in de avond). 

In het oude centrum zijn er drie wijken: El Centro, Getsemani en San Diego. (Allemaal op loopafstand van elkaar)

San Diego is wat rustiger, El Centro en Getsemani bevinden zich meer in de drukte en gezelligheid van de stad met meer restaurants en café's op loopafstand. 

In het toeristische El Centro vind je veel pleintjes, muziek en bezienswaardigheden. Leuk om te weten is dat er ook veel plekken (zoals cafe's, hotels & hostels) zijn met een dakterras of klein zwembad. El Centro is een redelijk veilige wijk. 

Het hippe & kleurrijke Getsemani is ook onderdeel van het historische centrum maar minder toeristisch.

Dit is een wijk waar je meer kleinschalige ho(s)tels en restaurantjes vind en meer authenticiteit ervaart. Daarnaast schijnt de prijs/ kwaliteit verhouding hier soms beter te zijn dan in El Centro.

Ik vond dit zelf de leukste wijk om te verkennen met zoveel kunst, kleur en gezellige plekjes waar je wat kunt eten/drinken. 

San Diego ligt in het noordoostelijke deel binnen de omringde muur. Als je op zoek bent naar een wat rustigere plek met minder toeristen dan is dit een goede optie om te verblijven. De wijk ligt nog wel op loopafstand van El Centro en Getsemani.

Tips om te bezoeken: 

El Arsenal- The Rum Box in de wijk Getsemani: Gratis knuffels, lekker eten, s'werelds grootste collectie rum (met chocolade) en cocktails die recht voor je neus op professionele wijze worden bereid. Je kunt hier ook proeverijen boeken. 

Restaurante Mistura, een Colombian fusion- Seafood-Sushi- bar. Een aanrader! 

Haal een ijsje bij één van de beste ijssalons van Cartagena: Gelateria Tramonti.

Laat je door iemand de verhalen over de oude stad vertellen en boek een free walking tour.

Ik verbleef bij Republica hostel in het oude centrum, lees hier mijn review over deze slaapplek. 

Bekijk hier de foto pagina van Colombia voor meer afbeeldingen van Cartagena.

bottom of page