top of page
IMG_20190313_163535.jpg

finca carpe diem

Paso del Mango, Bonda

(Regio Minca) 

Middenin de jungle omringd door bergen en rivier ligt het eco resort Finca Carpe Diem.

Een plek om te genieten van de natuur, het uitzicht op de bergen en waar je veel vogels kunt spotten terwijl je relaxt bij één van de zwembaden.

Wil je graag de omgeving van Minca in de bergen ervaren maar iets minder toeristen en meer rust? Dan ben je hier op de juiste plek. 

IMG_20190313_161945.jpg

 

Praktische info:

Finca Carpe Diem ligt afgelegen in de omgeving van Minca, op 18 km van Santa Marta en14 km van Tayrona National Park.

Je kan een eigen Cabaña (hutje) huren of een gedeelde slaapplek. Er is ook mogelijkheid om in een tent aan de rivier te overnachten. 

Er zijn drie zwembaden. Waarvan er één hoog op een berg ligt. Hier heb je super mooi uitzicht op de vallei en de bergen om je heen. 

Je kunt verschillende activiteiten doen in de omgeving;

Bezoek de watervallen of ga zwemmen in de rivier, bezoek een koffie & cacao farm, ga vogels spotten, bezoek de bijenkorven van Carpe Diem en leer over bijen houden of maak een korte of lange hike in de omgeving. Hike bijvoorbeeld naar Minca (dit is wel 6 uur wandelen) Check de website voor een overzicht van alle activiteiten. 

Vanuit Carpe Diem kan je ook een korte wandeling maken naar het Caoba Biological Reserve. Lees hier meer over deze bijzondere plek waar je kan overnachten of gewoon een kijkje kan gaan nemen. 

Er is een restaurant waar je heerlijk kunt eten, met keuze tussen vlees, vis of vegetarisch. S'ochtends is er ontbijt met zelfgemaakt brood beschikbaar. In de directe omgeving zijn verder weinig winkels of eetgelegenheden.

Om bij Carpe Diem te komen reis je vanuit Santa Marta eerst met de taxi naar het dorp Bonda.

(Dus niet naar Minca, omdat het aan de andere kant van de berg ligt) Laat je afzetten bij het politie station in Bonda.

Vanaf hier ga je verder met een motor taxi de bergen in. Ik vond dit een leuke en avontuurlijke ervaring, achterop de motor door de jungle. Neem eventueel contact op met Carpe Diem voor de contact gegevens van hun vaste betrouwbare motor taxi. 

Het ligt in de regio Minca, maar de exacte locatie is de tropische vallei Paso del Mango. 

Gratis Wifi is beschikbaar 

bottom of page