top of page
Foto credits: © BNNVARA
© BNNVARA

Floortje naar het einde van de wereld

 

Floortje Dessing is o.a  een Nederlandse programma & documentaire maakster die ik met veel bewondering volg.

Floortje Naar Het Einde Van De Wereld is mijn favoriete programma waarbij ik me laat inspireren door de verhalen van bijzondere mensen.

Floortje bezoekt in dit programma verschillende mensen die over de hele wereld, vaak op afgelegen plekken, zijn gaan wonen.

Hier hebben zij hun leven opgebouwd om hun hart te volgen, vanuit passie, overtuigingen, of voor het avontuur. 

In het programma leeft Floortje een aantal dagen mee om erachter te komen wat de motivatie is om zo een bijzonder leven te leiden. 

Dit zijn een aantal van mijn favoriete afleveringen: 

 

 

De familie Zapp in Tanzania; een familie die al bijna veertien jaar non-stop de wereld rondreizen. Dit doen ze in een auto uit 1928, samen met hun vier kinderen die ze onderweg gekregen hebben. 

Bekijk seizoen 1 Afl. 9 - Tanzania

In de aflevering 'Peru' bezoekt Floortje de Nederlandse Douwe en Olivia die diep in de jungle een dierenopvangcentrum hebben opgezet.

Zij wonen hier met minimale voorzieningen afgelegen in een huisje in de jungle en zorgen met veel liefde voor apen, luiaards en tropische vogels. Hun kinderen groeien op in de jungle. 

Bekijk seizoen 2 Afl. 3 - Peru 

Op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland bezoekt Floortje de Nederlandse Miriam en haar man. Dit stel woont al vijf jaar in de wildernis. Zij verzamelen hun eigen voedsel door te jagen en leven in een klein tentje in het afgelegen landschap. 

Bekijk seizoen 3 Afl. 6 - Nieuw-Zeeland

Het West-Afrikaanse Guinee: In dit zeer arme land met weinig voorzieningen woont de Franse dierenarts Christelle Collin. Uit liefde voor dieren, woont zij in een lemen hut diep in de binnenlanden van Guinee waar zij een opvangcentrum voor chimpansees runt. (Mijn hart gaat harder kloppen van deze aflevering door mijn passie voor Chimpansees en mijn droom om ooit eens voor een apen project te werken)

Bekijk seizoen 4 Afl. 2 - Guinee

Op Epi Island bij Vanuatu in de Stille Oceaan wonen het Australische hippie-stel Rob en Alix Crapper met hun gezin. 

Hun droom was om een simpel en alternatief leven te leiden op een tropisch eiland omringd door de natuur. 

Bekijk seizoen 3 Afl. 2 - Vanuatu

Klik hier om een overzicht van alle seizoenen & afleveringen van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld te bekijken. 

Foto credits: © BNNVARA
bottom of page