• Kelly Derkx

Australië- deel 1: 'Aussie's playground - Boys with toys'

Bali was heerlijk en lui. En met super veel mazzel heb ik het eiland zonder al teveel vulkaan-problemen kunnen verlaten nadat het vliegveld weer was geopend. Wel ben ik "per ongeluk" nog even naar de vulkaan gereden met de scooter. Een rokende vulkaan doemde ineens voor mij op bij aankomst van een tempel die ik wilde bezoeken...Oeps! Het was er wel lekker rustig.. ;)

In Australië aangekomen ben ik warm verwelkomd door Aag en zijn vrienden. 7 jaar geleden is hij vanuit Nederland hiernaartoe verhuisd. Ik begrijp nu waarom. Eigenlijk is Australië één grote speeltuin. Waar ruimte is om gek te doen, te spelen en genieten van al het moois om je heen. Op de 'farm' van Aag zijn vriend Tim wordt ik gedoopt tot 'one of the boys'; hier hebben de boys een race baan gecreëerd voor een potje Aussie farm style racing. Met oude roestbakken omgetoverd tot 'botsauto's' om in te scheuren. De race auto's staan zorgvuldig tegen elkaar aan geprakt, een deukje meer of minder maakt niet uit. Ook hebben ze allemaal een eigen naam gekregen. Zo heb je 'Mr 4T', 'Miss Daihatsu', 'Misses Lanos' en 'Joy'. Bovenop de heuvel staat een mooi exemplaar op mij te wachten. De ramen zijn eruit en de kogelgaten zitten in de deuren (De racebaan is tevens ook een schietbaan voor de boys) Come on hop in! Zegt aag bemoedigend nadat ik hem eerst een rondje alleen proef heb laten rijden. Met een zenuwachtig lachje ga ik zitten en kies ik zorgvuldig plekken om mij aan vast te houden tijdens deze rit des doods. You'll be fine! Lacht Aag mij uit. Voor hem als doorgewinterde aussie avonturier is dit level van excitement de normaalste gang van zaken. Stuiterend en gillend scheur ik vervolgens de begroeide heuvel af met wat voor mijn gevoel 80 km per uur was. (Dat was het niet...) Mijn rode handafdruk staat aan het einde van de rit in Aag zijn been gedrukt. Daarna ga ik zelf achter het stuur en scheur gillend van plezier over het parcours. Het avontuurlijke kind in mij is wakker...

Een echte 'one of the boys' aussie experience kan natuurlijk niet zonder een kamperen- in-de- bush-avontuur. Dit schijnt een van de dingen te zijn die je hier doet wanneer je vrij bent. Niks beetje Netflixen in het weekend maar ontdekken & outbush. Iedereen lijkt hier standaard uitgerust met een 4x4 auto, volledige camping equipement en een 'Swag' (meest chille tent met coolste naam ooit) Aag en maten zijn 'track hunters' en zoeken constant naar nieuwe onontdekte tracks en plekken. Dwars door het bos, water, kuilen, krokodillen, niks is te gek en zal worden ontdekt. We rijden door de jungle van het oeroude Daintree gebied en slapen onder de sterren. In de zee en de rivieren zitten op veel plekken krokodillen. Ook hier moest ik even aan wennen. Terwijl de boys zonder enige zenuwen in de rivier drijven met een biertje, zie je mij eerst 10 minuten onrustig heen en weer dartelen aan de kant. Dan hup snel erin, mijzelf wassen en er snel weer uit. Mooi vonden ze dat...

We maken kampvuren om op te koken en plassen in het wild. We rijden door rivieren en verkennen nieuwe tracks. Soms rijden we onszelf vast in de bosjes of voor een nèt iets te diepe rivier. En biertjes, héél veel biertjes ;) Alle overbodige dingen vallen weg; het is zweten, vies zijn, back to basic.

Bij een van onze kampen klimmen we naar een uitzichtpunt, met oeroude rotsen en een grot. Vanuit de grot is er een panorama view over de vallei. Geen mens te bekennen, volledige stilte behalve de geluiden van onbekende vogels om ons heen. In de verte zie ik het vuur van ons kamp. Boven mijn hoofd tegen het plafond zijn oude muurschilderingen van aboriginals zichtbaar. Ook zij wisten deze bijzondere plek te vinden. En met een biertje in mijn hand voel ik me hier intens gelukkig en maak een wolven kreet over de vallei.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven