top of page
Crossing in Shibuya
 
 
Tokyo

Het drukke Tokyo is meestal het begin en eindpunt van een reis naar Japan. Ik ben hier totaal drie nachtjes gebleven. Naar mijn idee genoeg dagen om veel te kunnen zien van deze wereldstad. 

Tijdens mijn verblijf sliep ik in een 'Capsule hotel'. Een ervaring die je niet mag missen in Japan, lees hier meer over dit hotel. 

In Tokyo heb ik vooral veel rondgelopen, lekker gegeten en mijn ogen uitgekeken. Daarnaast stond Street Karten door het centrum van Tokyo op mijn must do lijstje. Hierbij scheur je met een kart over de straten terwijl je verkleed bent als een superheld naar keuze.  

Je hebt er een internationaal rijbewijs voor nodig (Anwb) maar wat was dit een te gekke ervaring! Zie Street Kart voor meer info. 

Hieronder meer tips om te doen in Tokyo: 

Bezoek de wijk Harajuku waar je (vooral op zondag) je ogen uitkijkt naar jongeren en hun bijzondere cosplay kostuums & 'Lolita fashion'.

 

Bezoek Japan's 'food town': de 'Tsukiji Outer Market'. Ga hier met honger naartoe en probeer allerlei verschillende traditionele Japanse hapjes uit zoals verse sushi en omeletten. Naast lekker proeven vond ik dit ook een leuke plek om mooie foto's te maken.

(Voorheen had je ook de 'Tsukiji Fish Market'. Deze is gesloten in 2018 en verplaatst naar de nieuwe variant; de 'Toyosu Market' waar vis wordt geveild).

 

Yoyogi Park: één van Tokyo's grootste parken. Een groene oase met een hoog entertainment gehalte (vooral in het weekend) Evenementen, food festivals, markt, sportende Japanners, noem maar op! Yoyogi park ligt in Harajuku

 

Shibuya: Neon borden, winkels, café's, restaurants en het drukste kruispunt ter wereld om over te steken. Elke keer als het groen wordt, steker er ongeveer duizend mensen over bij dit kruispunt. Hier staat ook het beeld van de hond Hachiko, waar de tranentrekker film 'Hachi' over is gemaakt. 

Akiabara: The place to be voor gaming & gadgets.

Neem een kijkje bij 'Mandarake' een manga & anime winkelcentrum met zeven verdiepingen. 

 

Tokyo National Museum: Verdwaal in de vele zalen vol met schatten, archeologie en de grootste Japanse kunstcollectie ter wereld. 

Bezoek 'Golden Gai' in Shinjuku: Het oudste district in Tokyo, hier ervaar je het oude Japan gevoel uit de jaren 50.

In de jaren 50 was dit een plek voor de zwarte markt en prostitutie. Tegenwoordig ziet het er nog vrijwel hetzelfde uit maar is het een plek om uit te gaan. 

Golden Gai bestaat uit een netwerk van zes kleine steegjes waar je soms nauwelijks doorheen past. Achter de deurtjes bevinden zich ongeveer 200 kleine  bars met bijvoorbeeld trappen omhoog naar een andere verdieping. Soms passen er maar zes mensen in een cafe. Dit gebied is te bezoeken tussen 17.30 en 05.00. Om ongeveer 23.00 is het op zijn drukst. 

Golden Gai is meer gericht op het doen van een drankje, maar mocht je iets willen eten bezoek dan bijvoorbeeld de culinaire versie van Golden Gai; Omoide Yokocho. In de verschillende steegjes zijn veel Japanse eet stalletjes met traditionele gerechten. 

Bekijk hier de foto pagina van Japan voor meer afbeeldingen van Tokyo

  • Instagram

©2020 by Places Between Us.

 Omoide Yokocho
bottom of page